Σε αχαρτογράφητα νερά η ΔΕΠΑ

Αναμένεται σύσκεψη υπό τον Γ. Σταθάκη με τους μετόχους της ΔΕΠΑ, το ΤΑΙΠΕΔ και τα ΕΛΠΕ, για την αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου

Απεργιών συνέχεια προμηνύεται στη ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου) από εργολαβικούς εργαζόμενους, στους οποίους είχε δοθεί η υπόσχεση για την μονιμοποίησή τους από τον υπό παραίτηση διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Δημήτρη Τζώρτζη.

Ωστόσο, ο επικεφαλής της επιχείρησης τελικά υπαναχώρησε επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και ζητώντας την κάλυψη των μετόχων της ΔΕΠΑ, δηλαδή του ΤΑΙΠΕΔ και των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ).

Συνδικαλιστικοί κύκλοι κατηγορούν τον κ. Τζώρτζη για εμπαιγμό, καθώς μετά τις πολύμηνες διαβεβαιώσεις ότι οι εργολαβικοί εργαζόμενοι θα προσληφθούν στις θυγατρικές της ΔΕΠΑ, τελικά ανέκρουσε πρύμνα όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει εμπράκτως τις υποσχέσεις του.

Οι πρόσφατες απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν ως αποτέλεσμα την ακινητοποίηση των λεωφορείων του ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) που κινούνται με φυσικό αέριο, κυκλοφοριακό κομφούζιο και δικαστικές προσφυγές, που με τη σειρά τους οδήγησαν τον υπουργό Ενέργειας κ. Γιώργο Σταθάκη να ζητήσει την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου, κάτι το οποίο οδήγησε εν τέλει σε αναστολή και των κινητοποιήσεων.

Ωστόσο η άρνηση του κ. Τζώρτζη να παραιτηθεί και μάλιστα πριν την καταβολή αποζημίωσης 20.000 ευρώ, έχει δυναμιτίσει εκ νέου την ατμόσφαιρα στη ΔΕΠΑ, η οποία για δεύτερη εβδομάδα βρίσκεται ουσιαστικά ακέφαλη σε αχαρτογράφητα νερά και με τους εργαζόμενους στα … κάγκελα. Για το τι μέλλει γενέσθαι, αναμένεται σύσκεψη (πιθανώς και σήμερα) υπό τον Γ. Σταθάκη με τους μετόχους της ΔΕΠΑ, το ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.