Ορισμένοι από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δεν θα καταφέρουν να εκλεγούν στο ελληνικό κοινοβούλιο στις επικείμενες εθνικές εκλογές,  σίγουρα θα μπορέσουν να σταδιοδρομήσουν ως… μέντιουμ.

Αν ανατρέξουμε στις δηλώσεις που έκαναν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης, βουλευτές και υποψήφιοι ευρωβουλευτές λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου – κόντρα σε όλες τις δημοσκοπικές προβλέψεις – τότε μπορούμε να οδηγηθούμε σε μία σειρά από συμπεράσματα. Ή δεν είχαν καταλάβει – συνηθισμένοι όπως ήταν να ζουν στον γυάλινο κόσμο τους – το μέγεθος της λαϊκής δυσαρέσκειας, ή η αλαζονεία τους δεν τους επέτρεπε να παραδεχθούν ότι οι ψηφοφόροι ετοιμάζονταν να στείλουν ηχηρά μηνύματα για τα λάθη της τελευταίας τετραετίας ή απλά έκλειναν τα «μάτια και τα αυτιά» σε όλες τις δημοσκοπήσεις που έδειχναν «περίπατο» της ΝΔ και άκουγαν μόνο τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Ποιος δεν θυμάται τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο παρά πέντε των ευρωεκλογών, τότε που γέμιζε ο ΣΥΡΙΖΑ με δυσκολία κλειστά γήπεδα με μεταφερόμενους «ψηφοφόρους» να λέει ότι «τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μία δυναμική που δεν την είχα δει ούτε το 2015» και να υποστηρίζει ότι το «βράδυ της Κυριακής κάποιοι θα τρίβουν τα μάτια τους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην ίδια γραμμή δεν θα μπορούσε παρά να συμμερίζεται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού. «Ούτε μία στο εκατομμύριο δεν υπάρχει περίπτωση ο ελληνικός λαός να δώσει την πρωτιά στη ΝΔ» έλεγε με περίσσια σιγουριά.

Ένας εκ των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης και μία από τις πιο μετριοπαθείς φωνές στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Χαρίτσης «ορκιζόταν» ότι η διαφορά θα είναι διαχειρίσιμη στις ευρωεκλογές ενώ  ο Δημήτρης Παπαδημούλης καθησύχαζε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι  η διαφορά θα είναι μικρή.

Ο Γιώργος Σταθάκης υποστήριζε  – ενόψει ευρωεκλογών – ότι είμαστε εντός του περίφημου στατιστικού λάθους ενώ ο Στέφανος Τζουμάκας με την τεράστια εμπειρία από εκλογικές αναμετρήσεις έλεγε σε όλα τα τηλεοπτικά πάνε στα οποία ήταν καλεσμένες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει.

Ο Κ. Πουλάκης αρχικά μιλούσε για «ντέρμπι» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενώ προέτρεπε τον δημοσιογράφο της εκπομπής στην οποία ήταν καλεσμένες να κρατήσει το απόσπασμα συμπληρώνοντας. «Μπορεί να είναι και λίγο πάνω ο ΣΥΡΙΖΑ. Κρατείστε το…».

Μέσα στις προβλέψεις του έπεσε και ο Κώστας Αρβανίτης ο οποίος είχε ξεπεράσει σε αισιοδοξία ακόμη και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Εγώ δεν λέω ότι είναι ντέρμπι. Λέω ότι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ».