Θύελλα ανυπολόγιστων διαστάσεων με όνομα «Τασία», ξέσπασε στην κυβέρνηση και της προκαλεί τεράστια ζημιά. Η προσπάθεια να «βολευτεί» η κόρη της, τα όσα ακολούθησαν και η μισή συγγνώμη της κ. Χριστοδουλοπούλου, κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο.
Στο διαδίκτυο γίνεται χαμός με τις μεθοδεύσεις για να γίνει η θυγατέρα της αντιπροέδρου της Βουλής μόνιμη στις υπηρεσίες του κοινοβουλίου.
Στο Μαξίμου κατάλαβαν τη γκάφα που έκανε η κ. Χριστοδουλοπούλου και προσπάθησαν να την «μαζέψουν». Αφενός παγώνοντας τις μετατάξεις και αφετέρου ζητώντας από την αντιπρόεδρο της Βουλής να μην είναι στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.
Όμως, το ξαφνικό χάος με την Τασία Χριστοδουλοπούλου και την δήλωση για αξιοποίηση γνωριμιών προκειμένου να επιτευχθεί η μετάταξη της κόρης της δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ειδικά από τη στιγμή που το παρασκήνιο είναι έντονο.
Η «αποκάλυψη» έγινε στην τηλεόραση του Alpha, όταν κατά τη διάρκεια εκπομπής που ήταν καλεσμένη, η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ρωτήθηκε αν αληθεύει ότι λίγο πριν από τις εκλογές, η κόρη της μετατάχθηκε από άλλη υπηρεσία του Δημοσίου στη Βουλή των Ελλήνων.
Η κα Χριστοδουλοπούλου απάντησε θετικά επιχειρώντας να δικαιολογήσει τη μετάταξη λέγοντας ότι η κόρη της είχε όλα τα προσόντα. Παραδέχτηκε δε ότι για να γίνει η μετακίνηση της κόρης της «δεν βγήκε ξαφνικά η Βουλή να φωνάζει να προσλάβει την κόρη μου. Ε ναι προφανώς αξιοποιήθηκαν κάποιες διασυνδέσεις».
Η Μάχη – Στεφανία Δρίτσα, ωστόσο δεν είναι κόρη μόνο της Τασίας Χριστοδουλοπούλου. Είναι και κόρη του επίσης βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού της κυβέρνησης, Θοδωρή Δρίτσα.
Και όσο και αν η Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι ο εύκολος στόχος λόγω και των παλαιότερων «μαργαριταριών» που έχει εκστομίσει κατά καιρούς προφανώς δεν είναι η μόνη η οποία αξιοποίησε γνωριμίες και διασυνδέσεις, για να μετατάξει το παιδί της.
Ηθικό ζήτημα μπαίνει και για το Θεόδωρο Δρίτσα, ο οποίος ούτε καμία επίθεση δέχτηκε μέχρι στιγμής, ούτε στοχοποιήθηκε από τους «συντρόφους» του στο ΣΥΡΙΖΑ, την αντιπολίτευση, τα ΜΜΕ, ή οποιονδήποτε άλλο ασκεί κριτική, όπως η σύντροφος του, ούτε δέχτηκε τηλεφώνημα για να δηλώσει μεταμέλεια και αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια.
Γιατί αν τίθεται ζήτημα ηθικής τάξης για την Τασία Χριστοδουλοπούλου το ίδιο ακριβώς ισχύει και για το Θοδωρή Δρίτσα, εκτός και αν αποδεχτούμε ότι ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά…Ίσως πάλι να είναι και λόγω της θέσης της στη Βουλή. Ίσως τελικά και να μην σκέφτηκε κανείς να αναφερθεί στον κ. Δρίτσα… Εκτός πάλι εάν η ηθική ευθύνη βαραίνει μόνο τον έναν από τους δύο…
Ωστόσο θα πρέπει να υπογραμμίσουμε για τις ευθύνες του κ. Δρίτσα ότι μάλλον αυτός ήταν η διασύνδεση για τη μετάταξη της κόρης του, αφού στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής από την οποία πέρασε η τροποποίηση η οποία και έδωσε τη δυνατότητα για την μονιμοποίηση στην Βουλή της κόρης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος ήταν ο Νίκος Βούτσης και μέλη της 10 βουλευτές, μεταξύ αυτών και ο Θοδωρής Δρίτσας. Εδωσε δηλαδή και αυτός το πράσινο φως για μια ρύθμιση που βόλευε και την κόρη του. Αν μη τι άλλο θα έπρεπε να απόσχει για λόγους αρχής.
Την ίδια στιγμή θα πρέπει να αναρωτηθεί κανείς γιατί δεν μπαίνει θέμα και για το μέλλον του κ. Βούτση, ο οποίος υπογράφει ο ίδιος την μετακίνηση της πρώην συζύγου του Σοφίας Βογιατζή από το υπουργείο Παιδείας στη Βουλή και μάλιστα με τη δική του υπογραφή.
Ο πρόεδρος της Βουλής, μάλιστα, Νίκος Βούτσης, δεν ζήτησε καν συγγνώμη σαν την κα Χριστοδουλοπούλου, αντίθετα υποστήριξε ότι το θέμα ανακινείται για τη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και τόνισε: «Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για όλα αυτά που έχουν γραφτεί για ορυμαγδό τακτοποιήσεων».
Η μεθόδευση
Από τη δήλωση της κ. Χριστοδουλοπούλου, όμως, προκύπτει και ένα άλλο μείζον θέμα. Αποκαλύπτει από μόνη της ότι όλο αυτό το σκηνικό στήθηκε μόνο και μόνο για να μεταταγεί η κόρη της στη Βουλή.
Λέει η αντιπρόεδρος της Βουλής:
«Η κόρη μου, μόνιμη υπάλληλος στα ΕΛΤΑ, όπου διορίστηκε εκεί από το 2004 μετά από εξετάσεις μέσω ΑΣΕΠ,αποσπάστηκε στη Βουλήτον Δεκέμβριο του 2018. Με την υπ’ αριθμό 2397/8-2-2019 απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής [ΦΕΚ 18/8-2-2019], προβλέφθηκε, με το άρθρο 12, ότι όσοι υπηρετούν στη Βουλή με απόσπαση κατά την 20/1/2019, μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετάταξης με βάση το νόμο 4440/2016 για την κινητικότητα στο δημόσιο. Αυτής της πρόβλεψης έκανε χρήση η κόρη μου. Η διαδικασία έγκρισης της μετάταξης ολοκληρώθηκε μόλις προχθές».
Μας αποκαλύπτει δηλαδή ότι είπε στην κόρη της να ζητήσει απόσπαση τον Δεκέμβριο για τη Βουλή γιατί γνώριζε ότι τον Ιανουάριο θα περνούσε απόφαση η οποία θα προέβλεπε τη δυνατότητα μετάταξης όσων ήταν σε απόσπαση μέχρι 20/1/2019.
Ηξερε δηλαδή η κ. Χριστοφιλοπούλου ότι ένα μήνα μετά την απόσπαση της κόρης της, μια επιτροπή στην οποία μέλος είναι ο σύζυγός της, Θ. Δρίτσας, θα περνούσε απόφαση για να μπορούν να κάνουν μετάταξη όλοι οι αποσπασμένοι μέχρι 20 Ιανουαρίου. Και η κόρη της που μόλις είχε αποσπαστεί.
Πρόκειται για καραμπινάτο σκάνδαλο ηθικής τάξης και για την κ. Χριστοφιλοπούλου και για τον κ. Δρίτσα.