Ξένες ταινίες

«Εκδίκηση µε στυλ» (Going in style)

STAR, 21.00

Τρεις φίλοι μαθαίνουν πως τα λεφτά της σύνταξής τους δεν πρόκειται να καταβληθούν ποτέ λόγω αλλαγής της πολιτικής της εταιρείας στην οποία εργάζονταν για περισσότερο από 20 χρόνια. Απελπισμένοι και ανήμποροι να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες οικονομικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις, εξαγριώνονται ακόμη περισσότερο όταν μαθαίνουν πως η τράπεζα στην οποία αποταμίευαν όλη τους τη ζωή πρόκειται να διαχειριστεί τα χρήματά τους για διαφορετικό σκοπό. Αποφασίζουν λοιπόν, εφόσον δεν τους έχει μείνει πλέον τίποτε να χάσουν, για πρώτη φορά στη ζωή τους να ριψοκινδυνέψουν τα πάντα και να πάνε κόντρα σε κάθε στερεότυπο για να πάρουν πίσω όσα δικαιωματικά τους ανήκουν. Πρωταγωνιστούν: Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Αλαν Αρκιν. (ΗΠΑ, 2017, 87′)

«Νευρικός εραστής» (Annie Hall)

ΕΡΤ2, 23.30

Νευρωτικός Εβραίος κωμικός ερωτεύεται αφελή και το ίδιο νευρωτική (κουλτουριάρα), περιπλέκοντας περισσότερο τη ζωή του. Ο Γούντι Αλεν κορυφώνεται σε ό,τι έχει σχέση με την κωμική πλευρά του έρωτα, του σεξ και της ψυχανάλυσης σε συνάρτηση πάντα με την αγαπημένη του πόλη, τη Νέα Υόρκη. Οσκαρ ταινίας, σκηνοθεσίας, σεναρίου αλλά και γυναικείας ερμηνείας στην Νταϊάν Κίτον, που ενσαρκώνει την ηρωίδα του (ξένου) τίτλου. Παίζουν επίσης οι Κάρολ Κέιν, Κολίν Ντιούχερστ, Πολ Σάιμον, Σέλεϊ Ντιβάλ, Τόνι Ρόμπερτς και ο Κρίστοφερ Γουόκεν. (ΗΠΑ, 1977, 93′)

«Επιστροφή στο Cold Mountain»
(Cold Mountain)

ΟΡΕΝ, 02.00

Κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, ένας στρατιώτης των Νοτίων (Τζουντ Λο) λιποτακτεί για να επιστρέψει στη γενέτειρα και στην αγκαλιά της αγαπημένης του (Νικόλ Κίντμαν). Τέμνοντας το ταξίδι της επιστροφής σε «κεφάλαια» ο σκηνοθέτης Αντονι Μινγκέλα επιχείρησε να μεταφέρει τον θεατή στην καρδιά του ζητήματος με μια εύπεπτη ανάμειξη παραμυθιού, ανακεφαλαίωσης της Ιστορίας, καταδίκης του πολέμου και πασιφιστικών μηνυμάτων αισιοδοξίας. Το φιλμ χάρισε το Οσκαρ β’ ρόλου στη Ρενέ Ζελβέγκερ. (ΗΠΑ, 2003, 153′)