Την πρόκρισή της στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός πανηγύρισε η Γιοχάνα Κόντα. Η τενίστρια από την Μεγάλη Βρετανία επικράτησε σχετικά εύκολα με 2-0 σετ (6-1, 6-4) της Σλόαν Στέφενς και «σφράγισε» το εισιτήριό της για την τελική 4άδα του γαλλικού όπεν.

Η 28άχρονη κυριάρχησε απόλυτα στο κορτ, δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα την Αμερικανίδα να βγάλει τα… φαρμακερά της χτυπήματα και πήρε την πολυπόθητη νίκη.

Χαρακτηριστικό στοιχείο είναι ότι η Κόντα είχε τους υπερδιπλάσιους winners από την Στέφενς. Συγκεκριμένα, ολοκλήρωσε τον αγώνα με 25 έναντι μόλις 12 της Αμερικανίδας, ενώ είχε 13 αβίαστα λάθη έναντι 14 της αντιπάλου της.

Η Βρετανίδα έγινε η πρώτη τενίστρια που παίρνει το εισιτήριο για τα ημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης και πλέον περιμένει να μάθει την αντίπαλό της, η οποία θα προκύψει από το ζευγάρι Μαρκέτα Βοντρούσοβα – Πέτρα Μάρτιτς.

Αυτός θα είναι ο 3ος ημιτελικός Grand Slam για την Κόντα, αλλά ο πρώτος στο Παρίσι. Πλέον, απέχει ένα βήμα από τον πρώτο τελικό σε Grand Slam διοργάνωση, αλλά και δύο βήματα από τον μεγαλύτερο τίτλο στην καριέρα της.