Ο Προμηθέας νίκησε την ΑΕΚ με 74-65  κι έκανε το 1-1 στην ημιτελική σειρά των πλέι οφ της Basket League, έχοντας για κορυφαίο παίκτη τον Χολ και η συνέχεια φυσικά αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Η Ένωση ήταν ανταγωνιστική στο Τοφαλος, όμως έπεσε μπροστά σε έναν τρομερό και φοβερό Χολ, ο οποίος όταν πήρε μπρος δεν πιανόταν ούτε με λάσο. Ο Αμερικανός γκαρντ του Προμηθέα έφτασε στους 19 πόντους με 5/6 τρίποντα, οντας και ο παίκτης που σήμανε την αντεπίθεση των Πατρινών όταν η ΑΕΚ πλησίασε στο σκορ.

Η σειρά μεταφέρεται στις 3 του μηνός στο ΟΑΚΑ με το 1-1 να αποδεικνύει ότι έχει αρκετό δρόμο μπροστά της.

Η εξέλιξη του αγώνα

Με τον Χαντερ να κυριαρχεί στις ρακέτες η ΑΕΚ πέρασε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με 4 πόντους (4-8). Οι άμυνες αλλά και η αστοχία είναι κυρίαρχο λόγο στη συνέχεια για τις δύο ομάδες, με το μοτίβο του παιχνιδιού να μην αλλάζει και το πρώτο δεκάλεπτο να τελειώνει στο 11-13, με τους φιλοξενούμενους να έχουν λίγο καλύτερη εικόνα από τους Πατρινούς.

Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου ο Προμηθέας έδειξε να ξυπνάει. Παρά το 11-15 λοιπόν οι παίκτες του Γιατρά έτρεξαν ένα 8-0 σερί παίρνοντας τα ηνία της αναμέτρησης. Οι γηπεδούχοι πέρασαν με 22-18, αλλά η αντίδραση της ΑΕΚ ήταν άμεση.

Έσφιξε την άμυνα της και με τους Γιορκ και Σακοτα να προσφέρουν λύσεις έτρεξε από την μεριά της ένα 9-0 για το +5 (22-27) του συγκροτήματος του Μπάνκι. Η πίεση παρέμεινε και τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου το σκορ έφτασε στο 29-34 στο Τοφαλος. Ο Χολ με τρίποντο μείωσε στους 2, με τον Προμηθέα να ισορροπεί και πάλι το ματς στο 34-34.

 Ο Ελις από τις βολές έδωσε προβάδισμα στους Πατρινούς, με το 36-34 να είναι το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.
Χέρι χέρι πάντως μπήκαν οι αντίπαλοι και στο τρίτο δεκάλεπτο. Μετά από μία ακόμα ισοπαλία (41-41), ο Σαντ Ρος ήταν αιτία για να προηγηθεί ξανά η ομάδα του Μπάνκι.

Το ίδιο έκανε και με τη σειρά του ο Λαρεντζάκης με ένα λέι απ, με τον Κασελακη να πετυχαίνει ένα τρίποντο για το 50-48 του Προμηθέα. Το δίποντο του Μπράουν έδωσε αέρα 4 πόντων στην ομάδα του, με τους γηπεδούχους εν μέσω ενθουσιασμού απο το κοινό τους να ξεφεύγουν με 55-48, ένα λεπτό πριν το πέρας της περιόδου.

Προμηθέας και ΑΕΚ μπήκαν στο παρκέ με το σκορ στο 57-49, το συγκρότημα του Γιατρά πίεσε κι άλλο και με τον Παρκς προσπέρασε με 11 πόντους (60-49). Ο Κατσίβελης έδωσε αέρα 13 πόντων στους Πατρινούς αλλά η ΑΕΚ όχι απλά δεν τα παράτησε αλλά πλησίασε στους τέσσερις με αντεπίθεση.

Θίοντορ και Σαντ Ρος βοήθησαν για να φτάσει το ματς στο 65-61 με ένα επιμέρους 12-5, η ΑΕΚ θέλοντας να φτάσει κι άλλο αναλώθηκε σε προσπάθειες από τα 6.75μ με αποτέλεσμα να… ξεμπλοκάρει για τα καλά ο Χολ. Ο Αμερικανός πήρε το… όπλο του και με 5 πόντους μαχαιριές έστειλε το ματς στο 72-62 με 1:10 για το τέλος.

Όπως το είχε πει ο Γιατράς μετά το ματς στο ΟΑΚΑ. Και νίκησε ο Προμηθέας την ΑΕΚ, και ισοφάρισε τη σειρά και θα παλέψει για το… μπρέικ στην Αθήνα σε μια σειρά που έχει ακόμα μπόλικο ζουμί μέχρι το τέλος της.