Οι ενδείξεις αυτές, ακόμα και για μια μικρή αγορά όπως η ελληνική, προδιαγράφουν τις διαθέσεις των επενδυτών για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών. Η κυβέρνηση του Σύριζα ήταν προφανές ότι δεν  είχε ούτε τη θέληση, ούτε τη γνώση και την εμπειρία να διαχειριστεί τις μεγάλες προκλήσεις που είχε μπροστά της. Παρά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, παρά τη δραματική μείωση των αξιών σε όλα τα επίπεδα, η κατάσταση στην οικονομία ήταν ναρκοθετημένη από  τις ιδεοληψίες που κυριαρχούσαν.
  Οποιαδήποτε επένδυση περνούσε από μύρια κύματα, για να εγκριθεί καταρχήν, για να μπλοκαριστεί στη συνέχεια είτε από τη γραφειοκρατία, είτε από την αδυναμία πολιτικής διαχείρισης. Η σαρωτική επικράτηση της ΝΔ και η διαφαινόμενη βεβαιότητα  για επανάληψη της στις 7 Ιουλίου,ενεργοποίησαν άμεσα τα αντανακλαστικά  ελλήνων και ξένων επενδυτών.
  Ήδη διεθνείς αναλυτές με εκτιμήσεις τους  προδιαγράφουν ότι μια νέα κυβέρνηση θα δημιουργήσει πιο ευνοϊκές συνθήκες  στην οικονομία, που με  τη σειρά τους θα προσελκύσουν νέες επενδύσεις και θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της χώρας.Και επειδή ως γνωστόν οι αγορές κινούνται πολύ πιο γρήγορα από την πολιτική σπεύδουν από τώρα να πάρουν θέση και να αξιοποιήσουν τις  μεγάλες ευκαιρίες που  υπάρχουν.
  Με υποτιμημένες τις αξίες έχουν κάθε λόγο να σπεύδουν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που διαβλέπουν. Η ελληνική οικονομία  αν επιβεβαιωθούν αυτές οι τάσεις ,έχεις τις δυνατότητες να αποκτήσει μια αναπτυξιακή δυναμική που να επαναφέρει συνολικά τη χώρα σε μια κανονικότητα.
   Μετά από τέσσερα χαμένα, σχεδόν, χρόνια είναι καιρός να αφήσουμε στην άκρη ιδεοληψίες και παθογένειες που μας κρατούσαν εγκλωβισμένους σε καθεστώς υπανάπτυξης. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα παγιδευτεί σε άγονες διαμάχες για το διαμοιρασμό των ιματίων της εξουσίας…