Το vima.gr προτείνει για την TV την Παρασκευή 31 Μαϊου

Ξένες ταινίες

Ταινίες

«Τιτανικός» Star, 21.00

Η ερωτική ιστορία του Τζακ και της Ρόουζ, δύο νέων από διαφορετικές κοινωνικές τάξεις, που συναντιούνται και ερωτεύονται πάνω στον θρυλικό «Τιτανικό», το υπερωκεάνιο που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912. Η εκατοντάχρονη Ρόουζ διηγείται τη συγκλονιστική ιστορία της, που ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 1912, όταν επιβιβάστηκε στον «Τιτανικό» μαζί με τους υπόλοιπους επιβάτες της πρώτης θέσης, τη μητέρα της και τον αρραβωνιαστικό της. Την ίδια ώρα ο Τζακ, ένας νεαρός τυχοδιώκτης, κερδίζει σε μια παρτίδα πόκερ ένα εισιτήριο για την τρίτη θέση στο παρθενικό ταξίδι του «Τιτανικού». Οι ζωές της Ρόουζ και του Τζακ διασταυρώνονται τυχαία στο κατάστρωμα του επιβλητικού «Τιτανικού» και ένας παθιασμένος έρωτας γεννιέται. Η τραγωδία που θα ακολουθήσει θα τον μετατρέψει σε μια συγκλονιστική μάχη για επιβίωση… Ο Τζέιμς Κάμερον υπογράφει τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο.

«ΝΗΣΟΣ» Alpha, 21.50

Οταν ο Θεμιστοκλής Δίκαιος, ο τοπικός άρχοντας ενός νησιωτικού χωριού, χάνει αιφνίδια τη ζωή του, η κλειστή κοινωνία του χωριού αναστατώνεται. Οχι τόσο για την απώλεια όσο για το γεγονός ότι ο αποθανών αφήνει πίσω του μια τεράστια περιουσία, ενώ ήταν άκληρος. Πού την έκρυβε τόσο καιρό; Στα ερωτηματικά τους έρχεται να απαντήσει η διαθήκη του μακαρίτη, που προβλέπει το μοίρασμα της περιουσίας στις τέσσερις εξουσίες του χωριού: τον πρόεδρο της κοινότητας, τον αστυνομικό διευθυντή, τον δάσκαλο του σχολείου και τον ιερέα της εκκλησίας. Προϋπόθεση όμως για να εκτελεστεί η διαθήκη είναι αυτοί οι τέσσερις να δεχθούν να διαβαστούν δημοσίως στην πλατεία του χωριού τέσσερις σφραγισμένες επιστολές – μία για τον καθένα – το περιεχόμενο των οποίων δεν το γνωρίζει κανένας παρά μόνο ο… συγχωρεμένος.

«Η νύχτα πριν πέσει το Παρίσι» ΕΡΤ1, 00.10

25 Αυγούστου 1944. Οι συμμαχικές δυνάμεις είναι προ των πυλών του Παρισιού. Πριν από τρεις εβδομάδες οι Γερμανοί κατέστρεψαν τη Βαρσοβία. Λίγο προτού ξημερώσει, ο Ντίτριχ φον Σόλτιτζ, ο γερμανός στρατιωτικός διοικητής του Παρισιού, ετοιμάζεται να εκτελέσει τις εντολές του Αδόλφου Χίτλερ και να ανατινάξει το Παρίσι. Γέφυρες, κτίρια και μνημεία είναι ήδη παγιδευμένα με εκρηκτικά, έτοιμα να ανατιναχθούν… κι όμως, το Παρίσι δεν καταστρέφεται! Ποιοι ήταν οι λόγοι που έκαναν τον Σόλτιτζ να μην υπακούσει στις διαταγές; Η συγκλονιστική αληθινή ιστορία της αντιπαράθεσης δύο ανδρών, που έσωσε το Παρίσι από την απόλυτη καταστροφή, μεταφέρεται στον κινηματογράφο από τον βραβευμένο με Οσκαρ γερμανό σκηνοθέτη Φόλκερ Σλέντορφ («To Ταμπούρλο»).

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.