Περίπατος του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι (91-68)

Με τον Καλάθη (19π, 11ασ) να τα κάνει… όλα σε ένα ακόμα παιχνίδι και τον Τόμας (21π, 10ρ) να σκοράρει κατά ριπάς, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Περιστερίου με 91-68 και έκανε το 1-0 στην σειρά των ημιτελικών.

Ο Παναθηναϊκός έκανε το «μπρέικ» μέσα στο Περιστέρι κερδίζοντας με 91-68 την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη αποκτώντας παράλληλα προβάδισμα για την πρόκριση στους τελικούς των πλέι οφ.

Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν ξανά το Σάββατο στο ΟΑΚΑ με τους πράσινους να προηγούνται 0-1 στη σειρά.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ χωρίς ρυθμό και ένταση στο παιχνίδι του επηρεασμένος από την αγωνιστική απραξία ενός μηνός με τους παίκτες του να είναι άστοχοι ακόμα και στα λέι απ. Ωστόσο ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα, δεν επέτρεπαν στους αντιπάλους του να φτάσουν στο καλάθι και κατάφεραν να ισορροπούν την αδυναμία τους στην επίθεση.

Ο Ντεσόν Τόμας όμως ήταν εκείνος που… ξεκόλλησε τους πράσινους στην επίθεση και… άναψε τη φωτιά για την ομάδα. Ο Αμερικανός ήταν εύστοχος στις προσπάθειές του κοντά και μακριά από το καλάθι, ο Παπαπέτρου έδινε λύσεις στις βοήθειες, ενώ ο Καλάθης οργάνωνε υποδειγματικά και σκόραρε.

Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να σκοράρουν από την περιφέρεια για να μείνουν μέσα στο παιχνίδι, μια και μόνο ο Γκρέι ήταν συνεπής στην επίθεση. Ετσι ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 15-25 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου και με 24πόντους διαφορά στο 14’ (18-37).

Με τον Καράμπελα να «διαβάζει» σωστά την άμυνα του «τριφυλλιού» και να σκοράρει το Περιστέρι μείωσε στους 15 πόντους για να τελειώσει το πρώτο μέρος με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 31-49 και τον Τόμας να έχει 16 πόντους, αλλά και τους γηπεδούχους 4/17 δίπ και 7/17 τρίπ!

Το Περιστέρι έκανε την αντεπίθεσή του και έβαλε δύσκολα στον Παναθηναϊκό! Αλλαξε την άμυνά του πιέζοντας περισσότερο τη μπάλα, ανάγκασε τους πράσινους να κάνουν προσπάθειες στη λήξη των επιθέσεων και με κακές προϋποθέσεις, άνοιξε το γήπεδο στην άμυνά του και με σερί 15-0 μείωσε από 33-56 στο 23’ σε 48-56 στο 26΄!

Σημαντική ήταν η συμβολή των Βασιλόπουλου και Μπέντιλ (κυρίως), οι οποίοι έδωσαν λύσεις σε άμυνα και επίθεση αναγκάζοντας τον Πιτίνο να πάρει δυο ταϊμ άουτ. Εκεί «μίλησε» πάλι ο Τόμας που «ξεκόλλησε» τον Παναθηναϊκό και μαζί με τον Λοτζέσκι ανέβασαν τη διαφορά στους 22 πόντους (49-71 στο 31’).

Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν τον τρόπο να απαντήσουν, καθώς ο Λοτζέσκι ευστοχούσε σε απανωτά τρίποντα και ο Γκρέι δεν μπορούσε να τον ακολουθήσει. Η διαφορά έμεινε κοντά στους είκοσι πόντους (66-84 στο 38’) και ο Πεδουλάκης πέρασε στο παρκέ τον 17χρονο Βησσαρίου για να πάρει εμπειρίες, ενώ ο Παναθηναϊκός έφτασε στην επικράτηση με το τελικό 91-68.

Από τους πράσινους ο Ντεσόν Τόμας ήταν καταπληκτικός (21π, 10ρ.), ενώ πολύ καλοί ήταν επίσης οι Καλάθης (19π, 11ας) και Λοτζέσκι (13π, 3/3τρ.).

Από το Περιστέρι προσπάθησαν οι Μπεντίλ (19π, 14ρ.) και Καράμπελας (12π.).

Τα δεκάλεπτα: 15-25, 31-49, 49-68, 68-91.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.