Παλαίμαχος μπασκετμπολίστας «σάρωσε» στις ευρωεκλογές αλλά δεν θέλει την έδρα

Έβαλε υποψηφιότητα για τις εκλογές, εκλέχθηκε με πάνω από 30.000 ψήφους και τελικά αποφάσισε πως δεν θέλει την έδρα του.

Έβαλε υποψηφιότητα για τις εκλογές, εκλέχθηκε με πάνω από 30.000 ψήφους και τελικά αποφάσισε πως δεν θέλει την έδρα του.

Ο λόγος για τον Σαρούνα Μαρτσουλιόνις, ο άλλοτε σούπερ σταρ του μπάσκετ, ο οποίος παρά τον κόπο του να κατακτήσει μία θέση στην Ευρωβουλή, τελικά την απαρνήθηκε.

Συγκεκριμένα, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας εκλέχθηκε με το αγροτικό κόμμα της Λιθουανίας, συγκεντρώνοντας 32.591 ψήφους, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για την Ευρωβουλή.

Εν τέλει όμως ο Σαρούνα Μαρτσουλιόνις αποφάσισε να μην δεχτεί αυτή την θέση, καθώς όπως υποστήριξε δεν έχει τις απαιτούμενες γνώσεις.

Λέγοντας πως νιώθει μεγάλη ευθύνη, την οποία δεν μπορεί να πάρει, ο Μαρτσουλιόνις, αποφάσισε να παραμείνει στη χώρα για να συνεχίσει να βοηθά τους νέους, θεωρώντας πιο χρήσιμο τον εαυτό του σε αυτόν τον τομέα.

«Νιώθω μεγάλη ευθύνη. Η ψήφος του κοινού δείχνει την εμπιστοσύνη τους σε μένα και τις ιδέες μου, για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων», είχε αναφέρει μετά την εκλογή του.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.