Σειρά

«Γυναίκα χωρίς όνοµα»

ΑΝΤ1, 18.30

Η Μαρίνα, ευτυχισμένη από την παρουσία της Μελίτης στη ζωή της, κάνει όνειρα για το μέλλον. Αντίθετα, η Λίλιαν έχει αρχίσει να ασφυκτιά και να φοβάται πως αυτή η σχέση την απομακρύνει από το παιδί της κάθε μέρα και περισσότερο. Η Μελίτη, γοητευμένη με τη Μαρίνα, ζητά να περνά όλο και περισσότερο χρόνο μαζί της. Η Σοφία αναλαμβάνει την κλοπή του μπλοκ επιταγών του Δημήτρη, ώστε να γλιτώσει τη Ρία. Η αντίδραση του Δημήτρη, ωστόσο, θα την εκπλήξει. Η Μελίτη συνεχίζει επίμονα να ζητά καθημερινά τη Μαρίνα. Η Λίλιαν φτάνει στα όριά της και παρορμητικά παίρνει τα παιδιά και φεύγει απ’ το σπίτι, ξεγελώντας και τον Σταύρο.

Ταινίες

«Η Μούµια» (THE MUMMY) Star, 21.00

Ο Νικ Μόρτον, ένας στρατιώτης, αναλαμβάνει να συνοδέψει σε μια αποστολή στο Ιράκ την αρχαιολόγο Τζένι Χάλσεϊ. Τυχαία ανακαλύπτουν τη σαρκοφάγο της αρχαίας πριγκίπισσας της Αιγύπτου, Αχμανέτ. Η Αχμανέτ ξυπνάει από τον λήθαργό της και μαζί της ξυπνάει ένα πρωτόγνωρο μίσος και δίψα για εκδίκηση, πέρα από την ανθρώπινη φαντασία… Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ράσελ Κρόου, Αναμπελ Γουάλις, Σοφία Μπουτέλα. Σκηνοθεσία: Αλεξ Κούρτζμαν.

«Τα πάντα γύρω από το σεξ» ΕΡΤ2, 23.30

Επτά ξεκαρδιστικά επεισόδια συνθέτουν αυτή τη σπονδυλωτή ταινία που έγραψε και σκηνοθέτησε ο Γούντι Αλεν, αντλώντας την έµπνευσή του από το οµότιτλο βιβλίο του σεξολόγου δρος Ντέιβιντ Ρούµπεν. Σε καθένα απ’ αυτά τα επεισόδια γίνεται μια προσπάθεια να απαντηθούν ερωτήματα σεξουαλικής φύσεως. Στο πρώτο επεισόδιο, επιχειρείται να δοθεί απάντηση στο ερώτημα αν λειτουργούν τα αφροδισιακά. Ενα άλλο ζήτημα που απασχολεί τον Γούντι Αλεν είναι γιατί μερικές γυναίκες δυσκολεύονται να έρθουν σε οργασμό και το εξετάζει μέσα από την περίπτωση ενός πλεϊμπόι που ανακαλύπτει πως η γυναίκα του έρχεται σε κορύφωση μόνο όταν η ερωτική πράξη τελείται σε δημόσιους χώρους. Αυτά και άλλα πικάντικα ερωτήματα, όπως τι συμβαίνει κατά τη διάρκεια της εκσπερμάτισης ή πού ξεκινά η διαστροφή στη σεξουαλική πράξη, καλείται να απαντήσει σ’ αυτή την ταινία ο εκκεντρικός αμερικανός σκηνοθέτης, με πολύ χιούμορ και χωρίς ταμπού, καταγράφοντας όλες τις αστείες ιδέες που είχε σκεφτεί για το σεξ και κάποιες απ’ αυτές, όπως μάλιστα έχει αναφέρει παλιότερα, οδήγησαν στο διαζύγιό του. Σκηνοθεσία: Γούντι Αλεν. Πρωταγωνιστούν: Γούντι Αλεν, Τζον Καραντάιν, Λου Τζάκομπι, Αντονι Κουέιλ, Λιν Ρεντγκρέιβ, Τζιν Γουάιλντερ, Μπαρτ Ρέινολντς, Τόνι Ράνταλ, Τζακ Μπάρι, Λουίζ Λάσερ.