Προετοιμασία 5′, Αναμονή 1 ώρα τουλάχιστον,

Υλικά (για 2 μερίδες)

260 γρ. μικρά αγγούρια, βιολογικά, με τη φλούδα

15 γρ. φρέσκο τζίντζερ

3 κ.σ. χυμό λεμόνι (λίγο παραπάνω ή λίγο λιγότερο ανάλογα με το πόσο ξινό το προτιμάτε)

5 μεγάλα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

2 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου (και σε σουπερμάρκετ)

2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

1 κ.σ. ελαιόλαδο

4-5 τουφίτσες άνηθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

Κόβουμε το αγγούρι σε μικρότερα κομμάτια. Τρίβουμε το τζίντζερ στον τρίφτη ή το ψιλοκόβουμε. Βάζουμε το αγγούρι, το τζίντζερ, τα φύλλα δυόσμου και τον χυμό λεμονιού στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε καλά. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τον άνηθο. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα τον άνηθο. Δοκιμάζουμε, και αν χρειάζεται συμπληρώνουμε αλατοπίπερο.

Κλείνουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, να παγώσει προτού σερβίρουμε. Για το γραφείο μπορούμε να τη βάλουμε στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ και να την αποθηκεύσουμε σε ειδικό κουτί-θερμός. Μπορούμε να σερβίρουμε και με 1-2 παγάκια ή ακόμη καλύτερα με λίγο τριμμένο πάγο.