Ταινίες

«Το στραβόξυλο» Alpha, 15.00

Ενας εριστικός και ιδιότροπος οικογενειάρχης, ο Νικολάκης, διευθυντής σε εργοστάσιο υποδημάτων, ζει μαζί με τη γυναίκα του και την ανιψιά του, την Καίτη. Ολοι τον θεωρούν στραβόξυλο, ιδίως η ανιψιά του, η οποία έχει δεσμό με τον συνεταίρο του και με έναν πελάτη της υποδηματοποιίας. Η ταινία βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Δημήτρη Ψαθά. Προβλήθηκε τη σεζόν 1952-1953 και έκοψε 74.107 εισιτήρια. Πήρε την 5η θέση μεταξύ 22 ταινιών.

«Παγιδευμένη στο δίκτυο»

ΑΝΤ1, 22.45

Αμερικανική ταινία του Ιρβιν Γουίνκλερ, με τους Σάντρα Μπούλοκ, Τζέρεμι Νόρθαμ, Ντένις Μίλερ. Μια μοναχική κοπέλα, που της αρέσει να κλείνεται στο σπίτι της και να συνομιλεί με αγνώστους στο Internet, αποκαλύπτει άθελά της την ύπαρξη μιας οργάνωσης κυβερνοτρομοκρατών. Καλογυρισμένο και αγωνιώδες θρίλερ χιτσκοκικής σύλληψης, που το απολαμβάνεις παρ’ όλο που, δικαιολογημένα για την εποχή, επικρατεί μία διαδικτυο-φοβική στάση.

«Το κυνήγι του κόκκινου Οκτώβρη»

ΣΚΑΪ, 01.00

Τον Νοέμβριο του 1984, ο «Κόκκινος Οκτώβρης», ένα νέο πανίσχυρο σοβιετικό υποβρύχιο εξοπλισμένο με πυρηνικά, ταξιδεύει προς τις αμερικανικές ακτές. Η κυβέρνηση πιστεύει πως το υποβρύχιο σχεδιάζει επίθεση, όμως ένα στέλεχος της CIA έχει διαφορετική γνώμη: θεωρεί ότι ο κυβερνήτης του υποβρυχίου σχεδιάζει να αποτρέψει τον πόλεμο. Ο πράκτορας θα έχει ελάχιστες ώρες στη διάθεσή του για να βρει τον κυβερνήτη και να αποδείξει τη θεωρία του. Ξένη ταινία του 1990, σε σκηνοθεσία Τζον Μακ Τίρναν. Πρωταγωνιστούν: Σον Κόνερι, Αλεκ Μπόλντουιν, Σκοτ Γκλεν, Σαμ Νιλ.