Εκπομπή

My Greece

OPEN, 20.00

Σε αυτό το επεισόδιο του «My Greece» η Δέσποινα Βανδή μας ξεναγεί στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Η εκπομπή μάς ταξιδεύει και στα περίχωρα και συγκεκριμένα στη Λίμνη Βόλβη, στον σημαντικό αυτό υγρότοπο, όπου ο Βαγγέλης Δρίσκας μαθαίνει στη Δέσποινα και στους τηλεθεατές πώς να μαγειρέψουν σωστά τις λιπαριές.

Ξένες ταινίες

«Μάιος 1940: Η μεγάλη φυγή»
(En Mai, fais ce qu’il te plait)

EPT3, 22.30

Μάιος 1940. Φοβισμένοι από τον ερχομό των ναζιστών που έχουν εισβάλει στη Γαλλία, οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού στο Pas-de-Calais αφήνουν πίσω τους τα πάντα για να αποδράσουν στα παράλια. Αναπαράσταση μια αληθινής ιστορίας στην οποία κομβικό ρόλο είχε ο δήμαρχος του χωριού, που υποδύεται ο πολύ καλός βέλγος ηθοποιός Ολιβιέ Γκουρμέ, δίπλα στους Αουγκουστ Ντιλ, Μάθιου Ρις, Ματίλντ Σενιέ. Σκηνοθεσία: Κριστιάν Καριόν. (Γαλλία, 2015, 115′)

«Φύλακες του Γαλαξία»
(Guardian’s of the Galaxy)

ALPHA 23.15

Οταν ο Πίτερ Κουίλ, ένας τολμηρός τυχοδιώκτης, αποφασίζει να κλέψει τη μυστηριώδη ουράνια σφαίρα που δίνει απεριόριστη δύναμη στον κάτοχό της, αυτομάτως θα βρεθεί στο στόχαστρο του Ρόναν, ενός εξουσιομανούς που τη θέλει στη δική του κατοχή. Αντιμέτωπος με ένα αδυσώπητο κυνηγητό, ο Πίτερ Κουίλ αναγκάζεται να συνεργαστεί με ένα πλήθος απροσάρμοστων και περιθωριακών τύπων, όπως ο Ρόκετ, ένα οπλισμένο ρακούν, ο Γκρουτ, ένα ανθρωποειδές που μοιάζει με δέντρο, η αινιγματική και επικίνδυνη Γκαμόρα, αλλά και ο διψασμένος για εκδίκηση Ντραξ. Πρωταγωνιστούν οι Κρις Πρατ, Ζόε Σαλντάνα, Ντέιβ Μπατίστα, Βιν Ντίζελ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Ντζιμόν Χουνσού, Γκλεν Κλόουζ, Μπενίτσιο Τελ Τόρο. (ΗΠΑ, 2014, 110′)