Το vima.gr προτείνει για την Τρίτη 14 Μαΐου 2019

Eurovision 2019 – Ισραήλ

A’ Ημιτελικός ΕΡΤ2, 22.00

Σε απευθείας σύνδεση με το Εκθεσιακό Κέντρο του Τελ Αβίβ, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τον πρώτο ημιτελικό του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision. Η Ελλάδα εμφανίζεται σήμερα στη 16η θέση με την Κατερίνα Ντούσκα και το τραγούδι «Better Love», το οποίο έχει γράψει μαζί με τον έλληνα τραγουδοποιό Leon of Athens και τον τραγουδοποιό σκωτσέζικης καταγωγής David Sneddon. Το βάπτισμα του πυρός στον 64ο διαγωνισμό της Eurovision θα πάρει η κυπριακή συμμετοχή με την Τάμτα και το τραγούδι «Replay», η οποία ανοίγει το διαγωνιστικό κομμάτι του ημιτελικού. Στον σχολιασμό και στην παρουσίαση της βραδιάς θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Ελληνική σειρά

«Η επιστροφή» ΑΝΤ1, 20.45

Μετά την ομολογία του Βογιατζή, η Αννα γλιτώνει από τις κατηγορίες, ενώ ο Βογιατζής οδηγείται στις φυλακές. Παρ’ όλα αυτά τα αναπάντητα ερωτήματα για το ποιος ή ποια του έδωσε την εντολή παραμένουν, με τον Γιάνναρη να κρατάει αινιγματική στάση. Ο Ορέστης πιέζει με κάθε τρόπο για να υπογραφεί η νέα συμφωνία με το τραστ.

Ελληνική ταινία

«Στρέλλα» ΕΡΤ2, 00.10

Μέσα από την ερωτική ιστορία ενός πρώην καταδίκου (Γιάννης Κοκιασμένος) και μιας τρανσέξουαλ (Μίνα Ορφανού), ο Πάνος Χ. Κούτρας έφτιαξε μια τολμηρή μεν αλλά φιλική προς τον θεατή ταινία που χάρισε στην Ορφανού το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στα Ελληνική Βραβεία Ακαδημίας Κινηματογράφου. (2009, 111′)

Ξένη ταινία

«Η σιδηρά κυρία» (The iron lady) ΟΡΕΝ, 02.00

Aγιογραφία της Μάργκαρετ Θάτσερ με μια πολύ καλή Μέριλ Στριπ στον ρόλο και ο μόνος λόγος για να δει κανείς την ταινία που σκηνοθετήθηκε από τη Φιλίντ Λόιντ («Μamma Mia»). Τρίτο Οσκαρ για τη Στριπ και δεύτερο Α’ ρόλου. (Αγγλία / Γαλλία, 2011, 100′)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.