Ξένη σειρά

«Βικτώρια»

ΕΡΤ2, 21.00

Καθώς η δυσαρέσκεια αυξάνεται στη χώρα, η Βικτώρια διοργανώνει έναν χορό σε μια προσπάθεια να στηρίξει το μετάξι του Σπίταλφιλντς. Ομως, η φαντασμαγορική εκδήλωση δεν καταφέρνει τίποτα άλλο παρά να την κάνει να φανεί αφελής. Στη συνέχεια, μια απρόσμενη τραγωδία αναγκάζει τη Βικτώρια να αναλογιστεί το μέλλον της με τον Αλβέρτο.

Ελληνική ταινία

«Γαμήλιο party»

STAR, 23.15

Μια απολαυστική περιπέτεια για τα απίστευτα της ημέρας του γάμου ενός ζευγαριού και τις απεγνωσμένες προσπάθειες των καλεσμένων τους να φθάσουν στο γαμήλιο party. Πρωταγωνιστούν: Χρύσα Ρώπα, Αλεξ Δημητριάδης, Φαίη Ξυλά, Γιώργος Καραμίχος, Μπέττυ Μαγγίρα, Χρήστος Μπίρος, Βίλμα Τσακίρη, Τάκης Χρυσικάκος. (2008, 83′)

Ξένες ταινίες

«Ο εκλεκτός» (The book of Eli)

OPEN, 23.00

Στο κοντινό μέλλον, 30 χρόνια περίπου μετά τον τελευταίο πόλεμο, ένας μοναχικός άνθρωπος (Ντένζελ Ουάσιγκτον) διασχίζει την κατεστραμμένη πλέον Αμερική. Αδειες πόλεις, ραγισμένες λεωφόροι, καμένη γη γύρω του – τα σημάδια μιας ολέθριας καταστροφής. Δεν υπάρχει πλέον πολιτισμός, ούτε νόμος. Ο Ιλαϊ νιώθει επιλεγμένος από τον Θεό για να εκπληρώσει ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο με τεράστιο προσωπικό κόστος: Να προστατεύσει ένα ιερό βιβλίο, το οποίο περιέχει τα μυστικά για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Ο Κάρνεγκι (Γκάρι Ολντμαν) όμως, δεσπότης μιας μικρής πόλης, γνωρίζει τη δύναμη που κρατάει στα χέρια του ο Ιλαϊ και είναι αποφασισμένος να την αποκτήσει με κάθε τρόπο. (ΗΠΑ, 2010, 104′)


«Οιωνός» (Signs)

Alpha, 23.15

Στο νήμα μεταφυσικής αναζήτησης της «Εκτης αίσθησης», ο Νάιτ Σιάμαλαν υπογράφει άλλη μια κινηματογραφική και εισπρακτική επιτυχία, με ένα εξαίρετο καστ ηθοποιών στην πρώτη γραμμή των πρωταγωνιστών και ένα σενάριο που διερευνά τα όρια της πίστης αλλά και της ανθρώπινης ύπαρξης. Παίζουν οι Μελ Γκίμπσον, Χοακίν Φίνιξ, Ρόρι Κάλκιν, Αμπιγκέιλ Μπρέσλιν. (ΗΠΑ, 2002, 97′)