Ένα αναπάντεχο «δώρο» έλαβαν οι βουλευτές του Ποταμιού, του οποίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε διαλυθεί μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις πρώην βουλευτών του.
Μετά τις παραιτήσεις από το βουλευτικό αξίωμα δυο εξ αυτών (Αμυράς και Μάρκου) και την αναπλήρωση των εδρών τους από τους εκλεγμένους με το ίδιο ψηφοδέλτιο και προσφάτως ορκισθέντες βουλευτές Λυμπεράκη και Νυφούδη, συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός των πέντε βουλευτών ώστε να μπορεί να υπάρξει μια Κ.Ο.
Αυτό που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν, είναι να επανασυγκροτείται μια Κ.Ο. η οποία είχε διαλυθεί και αυτό καθώς ο Κανονισμός ορίζει ότι ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός βουλευτών για την συγκρότηση μιας Κ.Ο. είναι οι δέκα. Το θέμα ετέθη στην Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής η οποία γνωμοδότησε ότι στην προκειμένη περίπτωση και με δεδομένο ότι οι συγκεκριμένοι πέντε που βουλευτές του Ποταμιού είχαν εκλεγεί υπό την ίδια κομματική σημαία και ουδέποτε δήλωσαν διαφορετική προτίμηση ή διαγράφηκαν από την Κ.Ο. του και ούτε μετά την ορκωμοσία τους εξέφρασαν διαφορετική προτίμηση.
Ως εκ τούτου, η Επιστημονική Υπηρεσία εισηγήθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση την αυτοδίκαιη ανασυγκρότηση της Κ.Ο. του Ποταμιού, κάτι που έγινε δεκτό από τον ίδιο και ήδη ανακοίνωσε με επιστολή του στον Στ. Θεοδωράκη ότι η αρμόδια υπηρεσία της Βουλής θα προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες. Σε δήλωσή του εξάλλου οι πέντε βουλευτές του Ποταμιού (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης, Λυμπεράκη και Νυφούδης) δηλώνουν προς τον Πρόεδρο της Βουλής ότι θα συμμετέχουν στην Κ.Ο. του Ποταμιού με την σημαία του οποίου εξελέγησαν.
Με την επανασυγκρότηση της Κ.Ο., το Ποτάμι αποκτά εκ νέου τα προνόμια που είχε απωλέσει, όπως το δικαίωμα να ορίζει εισηγητή στα νομοσχέδια, να τοποθετείται ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος στην Ολομέλεια, να έχει τον χρόνο που του αναλογεί ως πολιτικός αρχηγός ο κ. Θεοδωράκης στις προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις κλπ., να διαθέτει δικό του αντιπρόεδρο της Βουλής, καθώς και συγκεκριμένο αριθμό υπαλλήλων της Κ.Ο. (περί τους 7-8).