Είναι γνωστή η ιστορία  με το νόμιμο και το ηθικό ως προς την προσωπική- και όχι μόνο- δραστηριότητα των πολιτικών.
Διαχρονικά μάλιστα η Αριστερά, ο Σύριζα, ο κ. Τσίπρας αυτοπροπροσώπως, διαρρήγνυαν τα ιμάτια τους, κατακεραυνώνοντας το «παλιό» πολιτικό σύστημα για τις  όποιες παρασπονδίες τους. Μέχρις ότου στρογγυλοκαθίσουν φυσικά στις  καρέκλες της εξουσίας. Εκεί που το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς πήγε περίπατο…
  Ακόμα και με κότερα της  επάρατης ελίτ. Δεν αμφισβητεί κανείς ότι όλοι, έστω και σε περίοδο κρίσης,ακόμα και ο πρωθυπουργός,έχουν δικαίωμα στις διακοπές. Αλλά υπάρχει μεγάλη απόσταση από  την εποχή που  ξεκουραζόταν στην παραλία του Ροδάκινου μέχρι τις βόλτες με κότερο λίγες μέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι.
  Δυστυχώς  για τον κ.Τσίπρα στην εποχή μας τίποτε δεν μένει κρυφό. Οι φωτογραφίες με τις βόλτες  στο κότερο γνωστού μεγαλοεφοπλιστή, δεν θα είχαν ίσως τόση σημασία, αν ο ίδιος δεν επεδίωκε το ρόλο του τιμητή των πάντων. Τον υπερασπιστή των φτωχών,των αδυνάτων,των ταλαιπωρημένων από την κρίση. Όταν παριστάνεις μονίμως τον αδιάφθορο που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, δεν μπορείς και να απολαμβάνεις τα αγαθά της πλουτοκρατίας που διαρκώς καταγγέλλεις.
  Δεν γίνεται να φωνάζεις διαρκώς ότι είσαι κατά των ελίτ και υπέρ των φτωχών και αμέσως μετά να συναγελάζεσαι μαζί τους. Ούτε φυσικά μπορείς να επικαλείσαι ότι και άλλοι το έκαναν στο παρελθόν, όταν έχεις κάνεις σημαία σου, ότι είσαι το νέο,ότι θέλεις να αλλάξεις την Ελλάδα, την Ευρώπη και πάει λέγοντας.
  Δυστυχώς  για σας κ. Τσίπρα αποδειχθήκατε πιο παλιός και από τους παλιούς. Πιο αδίστακτος, πιο κυνικός,πιο αμοραλιστής από αυτούς που κατά καιρούς κατηγορούσατε. Η ηθική, η ιδεολογία,τα μεγάλα λόγια  αποδείχθηκαν ένα πουκάμισο αδειανό.
  Κι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με αυταπάτες, αλλά με μια κυνική εκμετάλλευση του αξιώματος σας. Γοητευτήκατε από την εξουσία , τη μεγάλη ζωή ,τις παροχές  και διευκολύνσεις που συνεπάγεται από τους ισχυρούς του συστήματος φυσικά κι όχι από τους ταλαιπωρημένους – και εξαπατημένους -πολίτες που υποτίθεται ότι νοιάζεστε.
  Κι αυτή τη συμπεριφορά σας θα την αποτιμήσουν πιο σκληρά οι πολίτες από τα πολλά λάθη της πολιτικής σας.