Το vima.gr προτεινει για την tv την Τρίτη 7 Μαΐου

Επιλογές για την Τρίτη 7 Μαΐου

Ελληνική ταινία

«Μικρή άρκτος», ΕΡΤ2, 23:45

Στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Ελισάβετ Χρονοπούλου, εμπνευσμένη από το διήγημα «Φοράει κοστούμι» της ομώνυμης συλλογής διηγημάτων της ίδιας, παρακολουθούμε την ιστορία του Δημήτρη (Γιάννης Κοκιασμένος) και της Ολγας (Σοφία Γεωργοβασίλη), δύο ψυχικά τραυματισμένων ανθρώπων που προσπαθούν να αγαπηθούν. Η σκηνοθέτρια πειραματίστηκε πάνω στην κινηματογραφική γλώσσα γυρίζοντας την ταινία χωρίς να δείχνει ποτέ τον Δημήτρη και ασπρόμαυρη. Η «Μικρή άρκτος», που έκανε πρεμιέρα στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας, έχει επίσης προβληθεί στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και σε φεστιβάλ του εξωτερικού. (2015, 85′)

Ξένες ταινίες

«Spotlight», ΑΝΤ1, 22:45

Η δημοσιογραφική ομάδα Spotlight (που σημαίνει και προβολέας) της εφημερίδας «The Boston Globe» ερευνά τα σκάνδαλα παιδεραστίας από ιερείς τα οποία η Αρχιεπισκοπή κάλυπτε επί 30 ολόκληρα χρόνια. Ο σκηνοθέτης Τομ Μακ Κάρθι εμμένει δεξιοτεχνικά στον τρόπο δουλειάς της δημοσιογραφικής ομάδας, μέλη της οποίας είναι ο έμπειρος Γουόλτερ Ρόμπινσον (Μάικλ Κίτον) και τσακάλια στο πεδίο της δράσης οι ρεπόρτερ Μάικ Ρεζέντεζ και Σάσα Πφάιφερ (Μαρκ Ράφαλο και Ρέιτσελ Μακ Ανταμς – υποψήφιοι για το Οσκαρ Β’ ρόλου).Το φιλμ απέσπασε το Οσκαρ καλύτερης ταινίας. (ΗΠΑ, 2015, 123′)

«Ο µαχητής του TAI CHI» (Man of TAI CHI), STAR, 23:00

Ενας νέος μαχητής πολεμικών τεχνών Tai Chi, με φοβερές δυνατότητες, εργάζεται ως κούριερ για να μπορέσει να ζήσει. Οταν δέχεται μια πρόταση για να βγάλει πολλά λεφτά, τα οποία και έχει μεγάλη ανάγκη, εισέρχεται στον ιδιαίτερα προσοδοφόρο υπόκοσμο των αγώνων σε κλαμπ. Οι επιλογές του θα τον φέρουν αντιμέτωπο με οδυνηρά διλήμματα. Σκηνοθετικό ντεμπούτο του Κιάνου Ριβς, με τους Τάιγκερ Χου Τσεν, Κάρεν Μοκ, Σάιμον Μοκ. (ΗΠΑ/Κίνα, 2013, 105′)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.