Το ευρύτερο πολιτικό κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ και επιβαρύνεται όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα, καθώς προστίθενται μια σειρά από γεγονότα που προκαλούν ρωγμές στην εικόνα όχι απλά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Αυτό συμβαίνει εδώ και λίγες ώρες με τους νέους αποκαλυπτικούς διαλόγους για την τραγωδία στο Μάτι με τους 101 νεκρούς που εξακολουθούν να στοιχειώνουν την κυβέρνηση.

Ο Πρωθυπουργός θα επιχειρήσει έως τις κάλπες της 26ης Μαΐου να αλλάξει το κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κανείς ακόμα δεν μπορεί να αποκλείσει το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού στις αρχές Ιουνίου. Εξάλλου η συνταγματική προθεσμία λήγει την προσεχή Παρασκευή 10 Μαΐου, εκτός εάν είναι τόσο τραγικά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών καλπών για τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποφασίσει ο Αλέξης Τσίπρας προσφυγή στις κάλπες την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου, μετά το τέλος των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τα μηνύματα από πολλές περιοχές είναι αρνητικά, ενώ το ανησυχητικό, παρά την επικοινωνιακή καταιγίδα του Μεγάρου Μαξίμου, είναι ότι έχει παγιωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων η εικόνα μιας επερχόμενης ήττας του ΣΥΡΙΖΑ. Στα όπλα της κυβέρνησης υπάρχει και η πλειοδοσία παροχών με την εξαγγελία νέων θετικών μέτρων, και μάλιστα παραμονές των εκλογών, μια κίνηση που απειλεί, όπως λένε και παράγοντες της αγοράς, την όποια κανονικότητα της εύθραυστης οικονομίας.

Πώς επέδρασε η Συμφωνία των Πρεσπών;

Ποιο είναι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Πολάκη;

Τι συμβαίνει με τα εσωκομματικά μαχαιρώματα για τις έδρες;

Πόσο έχει τρωθεί το προφίλ του Τσίπρα;

Σε ποιους δήμους και περιφέρειες έριξε η κυβέρνηση λευκή πετσέτα;

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Αρη Ραβανού στα ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ