Η κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ έχει φτάσει στο απροχώρητο, ειδικά μετά την απόφαση της ΚΕΔ να στείλει τον Παναγιώτη Αναστόπουλο για αν σφυρίξει στο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα στην τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Ήταν μια κίνηση από πλευράς ΕΟΚ που «τραβάει το σχοινί στα άκρα». Μια κίνηση που σκοπό έχει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην Α2, με τους ερυθρόλευκους πάντως να είναι ξεκάθαροι σε ότι αφορά την θέση τους.

Ο Ολυμπιακός δεν κάνει ούτε βήμα πίσω και αυτό φάνηκε και από την κίνηση που έκαναν οι πειραιώτες, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση κεντρικής επιτροπής διαιτησίας για τον Αναστόπουλο.

Οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν γενική είσοδο ένα ευρώ για τους φιλάθλους τους στο παιχνίδι με τον Προμηθέα, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ετοιμάζονται να γεμίσουν το ΣΕΦ.

Τα μηνύματα άλλωστε που λαμβάνουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού δείχνουν και την στήριξη του κόσμου στις κινήσεις της διοίκησης, στην διαμάχη με την ΕΟΚ.

Η κόντρα των πειραιωτών με την ομοσπονδία συνεχίζεται και μάλιστα με αμείωτη ένταση και θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την ομάδα του λιμανιού τόνιζαν πως η απόφαση της ΚΕΔ για τον Αναστόπουλο δεν τους προκάλεσε καμιά έκπληξη.

Αυτό που είναι σίγουρο έχει να κάνει με την στάση του Ολυμπιακού στο συγκεκριμένο ζήτημα και είναι ξεκάθαρο πως οι ερυθρόλευκοι συνεχίζουν στον δρόμο που χάραξαν.

Δεν πρόκειται να συμβιβαστούν και θα επιμείνουν στην απόφαση τους, κάτι που άλλωστε φάνηκε και από τον τρόπο που χειρίστηκαν το ζήτημα, μόλις έγινε γνωστό πως ο Αναστόπουλος θα είναι ένας από τους τρεις διαιτητές στο παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι υπήρξε και «διαρροή» από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη για το συγκεκριμένο ζήτημα. Μια «διαρροή» εναντίον του Γιώργου Βασιλακόπουλου, με τον Βασιλειάδη να αναφέρεται στον πρόεδρο της ΕΟΚ ως υπεύθυνο για την καταστροφή του ελληνικού μπάσκετ.

Λίγο αργότερα υπήρξε τοποθέτηση – απάντηση από το περιβάλλον του Βασιλακόπουλου, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ να επιτίθεται στον υφυπουργό αθλητισμού.

Όλοι μπορούν να καταλάβουν το «σκηνικό» που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ και αυτό που είναι δεδομένο στην μεγάλη κόντρα του Ολυμπιακού με την ΕΟΚ, αφορά τις αποφάσεις των ερυθρόλευκων.

Οι πειραιώτες δεν πρόκειται να κάνουν ούτε βήμα πίσω και περιμένουν από τους οπαδούς τους να γεμίσουν το ΣΕΦ στο παιχνίδι με τον Προμηθέα.

Οι εξελίξεις αναμένονται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και αυτό που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο έχει να κάνει και με το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα από την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Σε λίγες μέρες θα γνωρίζουμε και την απάντηση της Αδριατικής Λίγκας και η συζήτηση θα γίνει με νέα δεδομένα.