Ο… άθλιος υπουργός του Τσίπρα

Ποιον υπουργό του θεωρεί ο Αλέξης Τσίπρας… άθλιο; Οχι, δεν είναι αυτός που όλοι περιμένετε με τον οποίο περιδιαβαίνει, με ρόλο Μεσσία, χέρι-χέρι την Κρήτη, αλλά ένας πασοκογενής, τον οποίον μάλιστα αποκάλεσε δημοσίως «άθλιο», χωρίς ο… άθλιος να διαμαρτυρηθεί. Ισα-ίσα που του άρεσε. Ο λόγος για τον Χρήστο Σπίρτζη (φωτογραφία), υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ο οποίος πήρε τα εύσημα από τον Πρωθυπουργό (με παράξενο αλήθεια τρόπο) για ένα έργο που τελείωσε στην Κρήτη: «Επρεπε να έρθει αυτός ο… άθλιος υπουργός για να τελειώσει το έργο» είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τον Χρήστο Σπίρτζη και προφανώς έχοντας κατά νου πως ο ίδιος και η κυβέρνησή του (μαζί με τους ΑΝΕΛ μέχρι πρότινος) θέλησαν να σώσουν την Ελλάδα, την Ευρώπη, αν όχι τον κόσμο.

***

Ετσι, ο κ. Τσίπρας συνδύασε τις πασχαλινές οικογενειακές διακοπές του με μια περιοδεία στην Κρήτη και μια ομιλία στα Χανιά, έχοντας πάντα μαζί του τον κ. Πολάκη, για τον οποίο τη Δευτέρα η ΝΔ καταθέτει πρόταση δυσπιστίας. Φαίνεται όμως ότι ο κ. Τσίπρας μαγεύεται από την Κρήτη. Αφού έπειτα από τέσσερα χρόνια βουλευτής Ηρακλείου, θυμήθηκε την εκλογική του περιφέρεια και δήλωσε ότι θα ξαναβρεθεί και πάλι στο Ηράκλειο πριν από τις ευρωεκλογές.

Πώς παραιτείται ένας υπουργός Δικαιοσύνης

Σήμερα θα σας αποκαλύψω πώς ένας υπουργός, ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης της Κύπρου, παραιτήθηκε προτού ακόμη ολοκληρωθούν οι έρευνες για τον ίλαρχο κατά συρροήν δολοφόνο και γιατί ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης έκανε αμέσως δεκτή την παραίτησή του. Το περίεργο είναι ότι έως την Κυριακή του Πάσχα όποιος δημοσιογράφος συνομιλούσε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και τον ρωτούσε εάν σκοπεύει να παραιτηθεί, αφού οι παραλείψεις της Αστυνομίας ήταν τόσο σημαντικές, ο υπουργός έλεγε πως δεν υπάρχει περίπτωση να παραιτηθεί και ενεργούσε μόνον σύμφωνα με όσα τον ενημέρωνε ο αρχηγός της κυπριακής αστυνομίας (τον οποίο ο ίδιος τοποθέτησε). Τι ακριβώς είχε συμβεί;

***

Εκείνο που έμαθα (και αποτελεί κοινό μυστικό στην Κύπρο) είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που τίθεται θέμα παραίτησης του υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Ετέθη με τις πολλαπλές αυτοκτονίες που σημειώθηκαν στις κυπριακές φυλακές. Ετέθη με την αποφυλάκιση εμπόρων ναρκωτικών, ακόμη και παιδεραστών, ετέθη, τέλος, με την επική γκάφα που έγινε το 2017, όταν με το τετραπλό φονικό στο Παραλίμνι, αντί στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης να τηλεφωνήσουν στην Interpol ζητώντας συνδρομή, τηλεφώνησαν σε έναν από τους φερόμενους εκτελεστές και τον ρώτησαν εάν γνωρίζει πού είναι. Αλλά αυτό που έκανε τον Πρόεδρο της Κύπρου να κάνει δεκτή την παραίτησή του υπουργού του είναι οι διαστάσεις που πήρε το θέμα τού κατά συρροήν δολοφόνου, που ζητήθηκε και η συνδρομή της Σκότλαντ Γιαρντ. Λέγεται ότι ο αντιπρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος τη Δευτέρα του Πάσχα έκανε ξαφνικά μια δήλωση, η οποία κρίθηκε καθοριστική για το πολιτικό μέλλον του κ. Νικολάου: «Εάν ήμουν στη θέση του θα είχα παραιτηθεί» είπε. Και εγένετο η παραίτηση.

Οι… αφισορρυπαντές

Οσοι έμειναν εδώ στην Αθήνα το Πάσχα σίγουρα πρόσεξαν την αφισορρύπανση του ΣΥΡΙΖΑ, και για να ακριβολογώ, την αφισορρύπανση του υποψήφιου δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ (και… άχαστου κατά τον Αλέξη Τσίπρα) Νάσου Ηλιόπουλου. Γέμισε τον τόπο με προεκλογικές αφίσες. Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ μάλλον λάθος βλέπουν τα πράγματα. Διότι δεν μπορεί να το παίζεις οικολόγος και με περιβαλλοντολογικές ανησυχίες και να γεμίζεις κάθε κολόνα της ΔΕΗ και κάθε τοίχο με αφίσες. Το ίδιο έκανε και ο κ. Τσίπρας στις πρόσφατες ομιλίες του στο Γαλάτσι, στην Καλαμάτα και στην ομιλία του την Παρασκευή στα Χανιά.

Η θεία μετάληψη της Μαρέβας

Μου μετέφεραν ένα ωραίο και άγνωστο στιγμιότυπο από τις ημέρες του Πάσχα. Η Μαρέβα (ΜαρίαΕύα) Μητσοτάκη πήγε τη Μεγάλη Πέμπτη να κοινωνήσει στο Πατριαρχείο. Αμέσως μετά συνόδεψε τον σύζυγό της στην Τήνο. Είχαν ειδοποιήσει τον Νίκο Παπαχρήστο – διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πατριαρχείου – να την περιμένει στις 10. Αυτός το έκανε. Ο Παπαχρήστος την περίμενε απ’ έξω μάλιστα μέχρι και τις 10.20 αλλά τζίφος. Τελικά μπήκε μέσα και την είδε να κάθεται στην τελευταία σειρά μόνη της, χωρίς να έχει ενημερώσει κανέναν! Της πρότεινε μάλιστα να κάτσει μπροστά και εκείνη αρνήθηκε ευγενικά. Είπε μάλιστα η ίδια ότι κάνει σαράντα μέρες νηστεία. Μετά είδε για πολύ λίγο τον Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο αντάλλαξε ευχές. Ολα αυτά χαμηλόφωνα.

Οταν βαφτίζεις τις ελιές… παϊδάκια

Με την ευκαιρία, θέλω να υπενθυμίσω και τούτο. Ενας από τους πολιτικούς αρχηγούς (και τώρα είναι πολιτικός αρχηγός, αλλά εκτός Βουλής) θέλησε να επισκεφθεί τις ημέρες του Πάσχα το Αγιον Ορος. Πήρε μαζί του μάλιστα και δημοσιογράφους. Καθ’ οδόν σταμάτησαν σε μια ταβέρνα και τσάκισαν παϊδάκια και κοκορέτσι. Την άλλη ημέρα που βρέθηκε στην Ιερά Κοινότητα θέλησε να κοινωνήσει. Ενας από τους δημοσιογράφους που τον συνόδευαν του είπε: «Πώς θα κοινωνήσετε; Χθες τρώγατε παϊδάκια. Ετσι θα λάβετε τη Θεία Κοινωνία, χωρίς νηστεία;».Ο πολιτικός αρχηγός χαμογέλασε και είπε: «Ρώτησα τον ηγούμενο και μου είπε πως δεν πειράζει. Αλλωστε η θρησκεία μας κάνει λόγο για εξομολόγηση πριν από τη Θεία Κοινωνία και όχι νηστεία». Ηταν προεκλογική περίοδος και τότε…

Μια πιθανή συνάδελφος του Τσακαλώτου
Γνωρίζετε τον κρυφό (που δεν πλέον κρυφός αφού τον δημοσιοποίησε) πόθο του Ευκλείδη Τσακαλώτου, να βγει ένα ραντεβού με την Σκάρλετ Τζοχάνσον. Εκείνο που πιθανόν να μην γνωρίζετε είναι πρώτον ότι η σκωτζέζα σύζυγος του υπουργού Οικονομικών Χέδερ Ντενίζ Γκίμπσον (παλαιότερα σύμβουλος του Γ. Προβόπουλου και σήμερα επιεκφαλής των οικονομικών μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος) δεν πήρε στα σοβαρά αυτή την επιθυμία του συζύγου της και δείχνει αδιάφορη και δεύτερον η Σκάρλετ Τζόχανσον σκέφτεται να πολιτευθεί, να γίνει δηλαδή συνάδελφος του κ. Τσακαλώτου. Συνάδελφος δηλαδή στην πολιτική γιατί στην ηθοποιία μάλλον χλωμό το βλέπω. Η προεδρία των ΗΠΑ ίσως δεν είναι στους στόχους της, αλλά η πολιτική σε τοπικό επίπεδο μπορεί να είναι κοντινός στόχος, όπως αποκάλυψε στη διάρκεια της περιοδείας Τύπου για την ταινία «Avengers: Endgame».«Νομίζω ότι ο καλύτερος τρόπος για να επέλθει αλλαγή είναι η πολιτική σε τοπικό επίπεδο. Ίσως σε κάποιο σημείο στο μακρινό μέλλον, να αισθανθώ ότι δέχομαι κάλεσμα, απλά μέχρι τώρα δεν συνέβη» δήλωσε η διάσημη ηθοποιός.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.