Πέθανε ο Τζον Σίνγκλετον – Ο πρώτος έγχρωμος σκηνοθέτης που διεκδίκησε Οσκαρ

Ο Τζον Σίνγκλετον πρώτος μαύρος Αμερικανός σκηνοθέτης που διεκδίκησε το Οσκαρ σκηνοθεσίας - το 1992 με τα «Παιδιά της γειτονιάς»

Στην επώδυνη διαδικασία της αφαίρεσης υποστήριξης ζωής προέβη την Δευτέρα 29 Μαίου η οικογένεια του μαύρου Αμερικανού σκηνοθέτη Τζον Σίνγκλετον, ο οποίος κατ’ αυτόν τον τρόπο απεβίωσε σε ηλικία 51 ετών. Ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τα παιδιά της γειτονιάς» υπέφερε από βαριά καρδιακά προβλήματα, λόγος για τον οποίο υποστηριζόταν μηχανικά τις τελευταίες μέρες σε νοσοκομείο του Λος Αντζελες, της γενέθλιας πόλης του (6 Ιανουαρίου 1968).

Ο Τζον Σίνγκελτον έχει γράψει κινηματογραφική Ιστορία καθότι είναι ο πρώτος μαύρος Αμερικανός σκηνοθέτης που προτάθηκε ποτέ για το Οσκαρ σκηνοθεσίας, κάτι που έγινε το 1992 για τα «Παιδιά της γειτονιάς». Η ταινία περιγράφει την ιστορία μιας παρέας νεαρών μαύρων που εισχωρούν στον κόσμο του εγκλήματος στο Ανατολικό Λος Αντζελες των αρχών της δεκαετίας του 1990.

Τα προβλήματα των μαύρων στην Αμερική ήταν ανέκαθεν ένας τομέας που απασχολούσε τον Σίνγκελτον σε ταινίες όπως το «Ερωτας στους δρομους της βίας» (1993), «Μαθήματα ζωής» (1995) και «Rosewood» (1997). Επιτυχία είχαν σημειώσει επίσης οι ταινίες του «Μαχητές των δρόμων 2» αλλά και το ριμέικ της κλασικής περιπέτειας «Shaft», το οποίο γύρισε το 2000 με πρωταγωνιστή τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.