Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα-Ψήσιμο 5΄

Υλικά (για 2 σάντουιτς)

Για το πέστο αρακά
180 γρ. αρακάς φρέσκος ή κατεψυγμένος
8-10 φύλλα φρέσκου δυόσμου
1 σκελίδα σκόρδο
3 κ.γ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1/2 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
3-4 φύλλα μαρουλιού κομμένα
1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
1-2 κ.γ. ελαιόλαδο
3 κ.γ. χυμό λεμόνι
Αλάτι
4 μεγάλες φέτες ζυμωτού ψωμιού
250-300 γρ. ψαχνό από ψητό αρνί που περίσσεψε

Διαδικασία

Πέστο αρακά
Βράζουμε τον αρακά για 2 λεπτά, σουρώνουμε και ρίχνουμε σε μπολ με πάγο για να διατηρήσουμε ζωντανό το χρώμα. Σουρώνουμε καλά. Βάζουμε όλα τα υλικά για το πέστο σε μπλέντερ και πολτοποιούμε. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, κατά βούληση. Αν περισσέψει πέστο, το διατηρούμε κλεισμένο σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο για περίπου 5 ημέρες και το απολαμβάνουμε με πολλούς τρόπους (π.χ. με ζυμαρικά ή σε σαλάτες).
Σαλάτα
Σε ένα μπολ ετοιμάζουμε τη μαρουλοσαλάτα ανακατεύοντας τα υλικά με 1-2 κ.γ. ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και 3 κ.γ. χυμό λεμόνι.

Φρυγανίζουμε ελαφρά το ψωμί (και από τις δύο πλευρές αν το ψήσουμε σε τηγάνι). Ζεσταίνουμε, αν το προτιμάμε έτσι, λίγο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι το αρνί.
Βάζουμε δύο φρυγανισμένες φέτες ψωμιού στον πάγκο εργασίας. Τις αλείφουμε με λίγο πέστο και από πάνω βάζουμε σαλάτα. Στη συνέχεια, στρώνουμε τα κομμάτια του αρνιού. Βάζουμε πάλι λίγο πάστο πάνω από το αρνί και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φρυγανισμένες φέτες ψωμιού.
Εναλλακτικά μπορούμε να το κάνουμε σε wrap, χρησιμοποιώντας 2 αραβικές πίτες.