Το vima.gr προτείνει για το Μ. Σάββατο 27 Απριλίου 2019

Ψυχαγωγική εκποµπή

«Στην υγειά µας, ρε παιδιά»

ΣΚΑΪ, 22.30

Μεγάλο Σάββατο και ένα ιδιαίτερο εορταστικό επεισόδιο έχει ετοιμάσει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Η βραδιά ξεκινάει σε κλίμα κατάνυξης. Ο Δημήτρης Μπάσης σε ρόλο ψάλτη αποδίδει τα τροπάρια «Ω γλυκύ μου έαρ» και «Η ζωή εν τάφω» με τη συνοδεία 50 μελών της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ ο Τάσος Χαλκιάς ξαφνιάζει και συγκινεί απαγγέλλοντας απόσπασμα ύμνου της Μεγάλης Εβδομάδας. Τα μεσάνυχτα, το σκηνικό αλλάζει. Μετά το Χριστός Ανέστη η διασκέδαση απογειώνεται. Η Μελίνα Ασλανίδου, ο Δημήτρης Μπάσης και ο Κώστας Καραφώτης ερμηνεύουν μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού πενταγράμμου.

Ξένες ταινίες

«Ο κύκλος των χαµένων ποιητών»
(Dead poets society)

ALPHA, 13.50

Σε μια αυστηρών αρχών Ακαδημία των ΗΠΑ, ένας νιόφερτος καθηγητής με ανορθόδοξες μεθόδους (Ρόμπιν Γουίλιαμς), «ανοίγει το μυαλό» των μαθητών του, μυώντας τους στη μαγεία της λογοτεχνίας και της ποίησης. Aλλοτε με χιουμοριστικό και άλλοτε με δραματικό ύφος, η ταινία του Πίτερ Γουίρ καυτηριάζει τον συντηρητικό τρόπο λειτουργίας του παιδαγωγικού συστήματος, όχι μόνο στην Αμερική αλλά και παγκοσμίως. (ΗΠΑ, 1989, 121′)

 

«Παν» (Pan)

STAR, 21.00

Στη Βρετανία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο μικρός Πίτερ απάγεται από πειρατές και μεταφέρεται από το ορφανοτροφείο, στο οποίο μεγαλώνει, στη Χώρα του Ποτέ. Εκεί θα γνωρίσει τη διασκέδαση και τον κίνδυνο αλλά και τους παράξενους κατοίκους της, όπως τον νεαρό, ακόμα, Τζέιμς Χουκ και τη δυναμική Τάιγκερ Λίλι. Ομως, για να ανακαλύψει το πεπρωμένο του, ο Πίτερ θα πρέπει να γίνει ο ιπτάμενος Pan και να τα βάλει με τον αδίστακτο πειρατή Μαυρογένη. Πρωταγωνιστούν οι Ρούνεϊ Μάρα, Χιου Τζάκμαν, Λεβί Μίλερ, Γκάρετ Χέντλουντ. (ΗΠΑ/Αγγλία/Αυστραλία, 2015, 99′)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.