Σε μια προσπάθεια «ρελάνς» ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι όταν καταθέσει η ΝΔ την πρόταση δυσπιστίας κατά του Π. Πολάκη, θα την μετατρέψει σε ψήφος εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Μάλιστα χαρακτήρισε «σπάνιο για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα και  πρωτοφανή επικοινωνιακό αντιπερισπασμό», τον αιφνιδιασμό του Κ. Μητσοτάκη, «μια μόλις μέρα μετά την δημόσια πρόσκλήσή μου για μα πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση», όπως είπε.

Και τον κατηγόρησε ότι «επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό του προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση».

Μάλιστα είπε ότι με την προαναγγελία εκ μέρους του αρχηγού της ΝΔ ότι θα καταθέσει μετά το Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης, «επιχειρεί να αποφύγει την συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας αν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό και το ύφος το αψύ των Σφακιανών, μιας και είναι από τα Χανιά και ξέρει». «Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης, θα μετατρέψω την συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση για τα μεγάλα ζητήματα. Θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας είπε ότι «μετά και την δήλωση του Ν. Φίλη ότι η συμπεριφορά του κ. Πολάκη δεν εκπροσωπεί το δημοκρατικό ήθος που πρέπει να έχετε, επιλέγετε να ταυτιστείτε απόλυτα με αυτό τον άνθρωπο, που συστηματικά παραβιάζει όλες της αρχές της Δημοκρατίας, της πολιτικής και του Συντάγματος».

Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε το επιχείρημα περί πρωτοφανούς επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και τόνισε ότι: «Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη αλλά για τους πολλούς που υποφέρουν. Αν ντροπή για την Δημοκρατία είναι το ύφος και το ήθος του καθενός μας, τότε αυτό μετριέται και στην εντιμότητά του. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια, οι μίζες, η διαφθορά, η διαπλοκή και το γεγονός ότι στα μεγάλα και κρίσιμα πολιτικά ζητήματα εσείς προσφεύγετε σε έναν αντιπερισπασμό που δεν σας τιμά», δήλωσε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν θα σας επιτρέψουμε να εκτρέψετε την συζήτηση εκεί που εσείς επιθυμείτε».

Ανταπαντώντας ο κ. Τζαβάρας είπε ότι «δεν υπάρχει αντιπερισπασμός και δεν μπορεί ο πρωθυπουργός που έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής να και ταυτίζεται με αυτό τον άνθρωπο».

https://www.facebook.com/tsiprasalexis/videos/1180539525428745/