Η φθορά του Τσίπρα και τα συριζοτρόλ

Διαπιστώνω ότι τελευταίως έχουμε πλήρη ενεργοποίηση των τρολ και ειδικά των συριζοτρόλ. Με το που βλέπουν δημοσίευμα αρνητικό για τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του εξαπολύουν μαζικές επιθέσεις πανομοιότητες σε δημοσιογράφους, αρθρογράφους και συντάκτες. Και εξηγούμαι…

***

Κατά κύματα εκδηλώνονται πλέον οι επιθέσεις και οι στοχοποιήσεις. Μία ακόμα ένδειξη ότι έχουμε εισέλθει σε κανονική προεκλογική περίοδο και επιπλέον όλη αυτή η στάση και η συμπεριφορά επιβεβαιώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία) και το κόμμα του έχουν εισέλθει σε πορεία φθοράς και μεγάλης υποχώρησης.

Οι προεκλογικοί ανιχνευτές μετάλλων

Τείνει πλέον να γίνει συνήθεια. Σε κάθε ομιλία του Αλέξη Τσίπρα εγκαθίστανται μηχανήματα ανιχνευτών μετάλλων (όμοια με αυτά που χρησιμοποιούν στα αεροδρόμια για εντοπισμό όπλων και πυρομαχικών) στις εισόδους των κλειστών χώρων. Εβαλαν στην Πάτρα, έβαλαν στην Καλαμάτα, ακόμα και στην εκδήλωση για την παρουσίαση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά πάσα πιθανότητα θα βάζουν αυτά τα μηχανήματα (αλλά και τα κάγκελα) σε κάθε ομιλία του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέτρα ασφαλείας του Πρωθυπουργού είναι πρωτοφανή, κάτι όμως που αρνείται ο κ. Τσίπρας. Στις 23 Νοεμβρίου του 2018 δήλωσε στη Βουλή ότι δεν υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ούτε έξω από το σπίτι του ούτε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα για να μιλήσει στη ΔΕΘ επιστρατεύθηκαν πράκτορες του FBI, ελικόπτερα, drones, 5.500 αστυνομικοί και βεβαίως κάγκελα παντού.

Η Ντόρα ξαναμηνύει τον Καμμένο

Τώρα που ο Πάνος Καμμένος δεν είναι πια υπουργός η Ντόρα Μπακογιάννη τον ξαναμηνύει ζητώντας από τη Δικαιοσύνη την τιμωρία του για τη συκοφαντική (και «χυδαία» – όπως την αποκάλεσε) ανάρτηση που έκανε την ώρα που η κυρία Μπακογιάννη βρισκόταν στην Τουρκία στην ορκωμοσία του Ερντογάν. Στην πρώτη μήνυσή της ο κ. Καμμένος, όπως το συνηθίζει, κρύφτηκε πίσω από την ασυλία, την οποία στήριξαν οι συριζαίοι βουλευτές. Τώρα όμως που δεν είναι υπουργός; Θα τον ξαναστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ;

***

Η κυρία Μπακογιάννη απαντά και στις αιτιάσεις του κ. Καμμένου ότι δεν προσήλθε στη δίκη, λέγοντας ότι στην πρώτη μήνυση που του υπέβαλε η υπόθεση δεν προχώρησε λόγω της ασυλίας που είχε ο Καμμένος και στην αγωγή (αστική υπόθεση) που του κατέθεσε στο δικαστήριο προσέρχονται μόνο οι δικηγόροι. Εξακολουθεί να αποκαλεί τον πρώην υπουργό Αμυνας «κότα τρίλειρη και μακροπουπουλάτη» και με τη νέα μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του τον προκαλεί: «Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα, έλα να δικαστείς».

Ο Τόλκας, ο Ραγκούσης, ο Μωραΐτης και ο Τσίπρας

Κάπως αργά δεν το κατάλαβε; Μαθαίνω ότι ο Αλέξης Τσίπρας τώρα που βλέπει τα δύσκολα, που τον εγκαταλείπουν τα στελέχη του, που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα χάσει με μεγάλη διαφορά, θέλει να επιστρέψει στο… κόμμα. Καθώς αντελήφθη έστω και στο παρά πέντε ότι χωρίς κόμμα εκλογές δεν κερδίζονται. Αντελήφθη επίσης ότι οι εκλογές δεν κερδίζονται με δήθεν ανοίγματα σε Τόλκα, Ραγκούση, Μωραΐτη, Κουντουρά, Μπίστη, Τζουμάκα και Κόκκαλη, αλλά με τις οργανωμένες κομματικές δυνάμεις και τις προγραμματικές θέσεις και αντιπαραθέσεις. Εγκλωβισμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, επί σειρά ετών ο Τσίπρας υποβάθμισε και απαξίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζω ότι εσχάτως και μετά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, όπου δέχθηκε έντονη κριτική για τη λεγόμενη διεύρυνση με τη δημιουργία της  «προοδευτικής συμμαχίας», ο Πρωθυπουργός επιθυμεί τώρα διακαώς  να επιστρέψει στη σιγουριά που του προσφέρει το κόμμα του (αφού τα περισσότερα κομματικά στελέχη τα έχει διορίσει) νομίζοντας ότι έτσι θα  ενισχύσει τον αριστερό λόγο προσδοκώντας σε καρπούς αυτής της επιστροφής. Μόνο που άργησε. Αργησε πολύ.

Είναι το ΚΚΕ θρησκεύομενο;

…ή όταν ο Γαβρόγλου ειρωνεύεται το ΚΚΕ. Τι άλλο θα μπορούσε να πει κανείς για την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στον Θανάση Παφίλη, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε γιατί η κυβέρνηση φέρνει ένα τόσο σημαντικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία τη Μεγάλη Εβδομάδα με τα σχολεία και τις σχολές κλειστά, για να αποφύγει τις αντιδράσεις.

***

Και αντί να βρει έστω μια δικαιολογία, ειρωνεύτηκε το ΚΚΕ απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος: «Δεν ήξερα ότι το ΚΚΕ είναι τόσο θρησκευόμενο». Δεν ξέρω τι συμβαίνει και οι διαξιφισμοί του Γαβρόγλου με το ΚΚΕ έχουν σχέση με την Εκκλησία και τη θρησκεία. Μήπως επειδή το ΚΚΕ όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του τον είχε χαρακτηρίσει «εκλεκτό του ιερατείου της Εκκλησίας»; Πάντως ο υπουργός αν προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν είναι, μάλλον το αντίθετο καταφέρνει.

Οχι σε περίπτερο της Χρυσής Αυγής

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ Γιώργος Καμίνης πήρε όλη την ευθύνη πάνω του και απαγόρευσε στο εθνικιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής να στήσει και να λειτουργήσει προεκλογικό περίπτερο στην Αθήνα: «Δεν θα παραχωρήσουμε στη Χρυσή Αυγή κανέναν από τους διαθέσιμους δημόσιους χώρους για προεκλογική προβολή, γιατί λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση» εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Αθηναίων, που για άλλη μία φορά δεν δίστασε μπροστά στις απειλές των μελών της Χρυσής Αυγής. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο (πολύς) Ηλίας Κασιδιάρης κράτησε λίστα με τα ονόματα όσων λένε «ναι» στην πρόταση Καμίνη ώστε να μπορέσει να υποβάλει… μήνυση.

Λαφαζάνης μηνύει ΕΡΤ
Είναι προεκλογική περίοδος. Είναι η εποχή των καταγγελιών. Εξαλλοι και αλλόφρονες εμφανίζονται εναντίον της ΕΡΤ, οι της Λαϊκής Ενότητας τουΠαναγιώτη Λαφαζάνη, επειδή τους στερούν τηλεοπτικό χρόνο που δικαιούνται. Ας μην ξεχνάμε ότι το κόμμα του έχει έναν ευρωβουλευτή (τον Νίκο Χουντή) και δικαιούται τηλεοπτικό χρόνο που η ΕΡΤ, όπως λένε, δεν τον δίνει. Ετσι, μαθαίνω προγραμματίζουν εκδηλώσεις- κινητοποιήσεις αλλά και μηνύσεις εναντίον της ΕΡΤ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.