Προετοιμασία 1 ώρα, Μαγείρεμα 20΄
Υλικά (για 4-6 μερίδες)
100 ml ελαιόλαδο
500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου*, σε λεπτές λωρίδες
150 γρ. ξερό κρεμμύδι
100 γρ. φρέσκο κρεμμύδι
2 ματσάκια οβριές, χωρίς το χοντρό τους κοτσάνι (αν δεν βρούμε, βάζουμε σπαράγγια)
½ μάτσο καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
½ μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα
600 ml νερό
1 κ.γ. αλάτι
Για το αβγολέμονο
4 αβγά
Χυμός από 2 λεμόνια
2 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. γιαούρτι
500 ml ζωμός από το κοτόπουλο
* Προτιμάμε βιολογικό κοτόπουλο
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια, και τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο, περίπου 7΄. Προσθέτουμε τις οβριές, τις καυκαλήθρες και τα μυρώνια, και ανακατεύουμε ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό, το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μία δυνατή βράση.
Για το αβγολέμονο: Χτυπάμε σε ένα μπολ, με τον αβγοδάρτη, τα αβγά, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το γιαούρτι. Μόλις ομογενοποιηθούν, προσθέτουμε, συνεχίζοντας το χτύπημα, λίγο-λίγο το ζωμό του φαγητού. Δεν τον ρίχνουμε αμέσως όλο μαζί γιατί θα σφίξει το αβγό. Αδειάζουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει το αβγολέμονο.