Ένα δυνατό πλήγμα δεχτήκαμε σαν λαός, όταν το πρωί της Πέμπτης εκπρόσωπος του υπό ίδρυση Σωματείου Ψητοπωλών λόγω της αύξησης της τιμής του κρέατος διεθνώς, ανακοίνωσε πως από την 1η Μαΐου το σουβλάκι θα πωλείται στα 3 ευρώ.
Ο λόγος, σύμφωνα με τον Γιώργο Πολύζο είναι ότι η τιμή του κρέατος έχει αυξηθεί κατά 30% και σε συνδυασμό με την υψηλή φορολογία και τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, οδηγεί στην αύξηση στην τιμή προκειμένου, όπως υποστήριξε, να διασφαλιστεί η ποιότητα του κρέατος αλλά και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων του κλάδου.
«Θα κάνουμε αυξήσεις για να διασφαλίσουμε την ποιότητα» είπε ο κ. Πολύζος μιλώντας για αύξηση της τάξης του 10-15% «καθώς το μεγαλύτερο βάρος θα το απορροφήσουμε εμείς». Παράλληλα τόνισε ότι όλα τα ψητοπωλεία θα πρέπει να αλλάξουν τις τιμές γιατί η αύξηση έχει γίνει σε όλους. «Αν δεν αλλάξουμε τις τιμές μας η ποιότητα μας δεν θα αυτή που είναι τώρα», κατέληξε ο Γιώργος Πολύζος.
Φυσικά η είδηση αυτή πέρασε απαρατήρητη από την ελληνική twitterόσφαιρα, η οποία παραμέρισε για λίγο τα κυβερνητικά τερτίπια και με όπλο της -κυρίως- το χιούμορ γνωστοποίησαν τα συναισθήματά τους για αυτό το «πλήγμα» που δέχτηκε η ελληνική κουζίνα.