Παρά την επικοινωνιακή προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου και κάποιων κυβερνητικών στελεχών να πείσουν ότι η υπόθεση Πετσίτη δεν είναι σκάνδαλο, αλλά σκανδαλολογία, άλλοι βλέπουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς να πνέει τα λοίσθια και ζητούν «να διερευνηθούν όλα».

Αυτής της λογικής είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας Πάνος Ρήγας, ο οποίος φαίνεται να παίρνει αποστάσεις από το σενάριο περί «πέτσινου σκανδάλου», με το οποίο οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου επιχειρούν να χτίσουν άμυνα έναντι του κύματος των καθημερινών αποκαλύψεων που πέφτει σαν τσουνάμι πάνω του.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πάνος Ρήγας ήταν μέχρι πριν από λίγους μήνες γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή έχει βαθιές ρίζες στο κόμμα και γνωρίζει το πόσο βαρύ πλήγμα έχει επιφέρει η υπόθεση Πετσίτη στη βάση αλλά και στα τα στελέχη του κόμματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια «γραμμή», δηλαδή απομόνωσης του Νίκου Παππά είναι και ο νυν γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Την ανάγκη πλήρους διερεύνησης της υπόθεσης Πετσίτη από τη δικαιοσύνη επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Ρήγας παίρνοντας αποστάσεις από τις αναφορές άλλων κυβερνητικών στελεχών που μιλούν για «πέτσινο σκάνδαλο».

«Ότι είναι, όλα να διερευνηθούν, όλα στο φως όλοι και όλα. Όλη η υπόθεση, την διερεύνηση της έχει αναλάβει η εισαγγελία, τα πάντα. Είναι προσωπικές κινήσεις αυτές που έχει κάνει τα πάντα να διερευνηθούν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρήγας σε εκπομπή του Action 24. Στην ερώτηση δε «αν συμφωνείτε ότι το σκάνδαλο είναι πέτσινο;» ο αναπληρωτής υπουργός επέμεινε «Δεν θα απαντήσω και δεν θα μπω στη λογική της δικαιοσύνης. Όλα στη δικαιοσύνη να πάει υπόθεση όπου πρέπει και να αποδειχθεί».