«Τα αποθέματα που έχουμε μας επιτρέπουν να μη χρειαστεί να δανειστούμε μέχρι το 2023», δήλωσε στην Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης. Όπως είπε μάλιστα «για πρώτη φορά η Ελλάδα, το ελληνικό κράτος -δεν είμαι ιστορικός, αλλά αμφιβάλλω αν υπήρξε άλλη περίοδος από την ίδρυση του ελληνικού κράτους- έχει αποθέματα ρευστότητας». Και χαρακτήρισε σημαντικά αυτά τα αποθέματα, διότι «πέραν των αρχικών, του μαξιλαριού, τα αποθέματα έχουν αυξηθεί και με την πρόσβαση στις αγορές και με τον δανεισμό τον οποίον κάνουμε».
Επίσης, υποστήριξε ότι αυτή η Κυβέρνηση «δεν έβγαλε απλώς τη χώρα από τα μνημόνια και από το τέλμα στο οποίο είχε δημιουργηθεί το 2014» αλλά «δημιουργήσαμε και δημιουργούμε σημαντικές δυνατότητες για την επόμενη τετραετία και την επόμενη δεκαετία». Το χαρακτήρισε «αφανές έργο της κυβέρνησης» κατηγορώντας τα ΜΜΕ ότι δεν το προβάλλουν αλλά ούτε και εμείς έχουμε τη δυνατότητα να το προβάλλουμε στον λαό στον βαθμό που θα έπρεπε», όπως είπε.
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την Αναπτυξιακή Τράπεζα που ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία καθώς το στήριξε και η ΝΔ (ΔΗΣΥ και Ε.Κ. επέλεξαν το «παρών» με το ΚΚΕ και την Χ.Α. να το καταψηφίζουν),
ο κ. Δραγασάκης απέσυρε για «περαιτέρω διαβούλευση» μετά τις ενστάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης την δεύτερη παράγραφο του άρθρο 40, που αφορά στις περιπτώσεις που δεν επιβάλλονται κυρώσεις αν διαπιστωθεί ότι έχουν υποβληθεί ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία.
«Από το άρθρο 40 θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους την πρώτη παράγραφο που αυστηροποιεί τα πρόστιμα», είπε ωστόσο ο κ. Δραγασάκης, αναγνωρίζοντας πως για την δεύτερη παράγραφο «θέλουμε μια ευρύτερη πλειοψηφία και συναίνεση για να την επικυρώσουμε». Μια φράση του δε συνδέθηκε από κάποιους βουλευτές με τις εκλογικές εξελίξεις: «Επισημαίνω απλώς σε όσους την καταψηφίσουν ότι ενδεχομένως αυτό να έχει κάποιες συνέπειες, τις οποίες μετά θα τις βρείτε μπροστά σας», προειδοποίησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.