Η γαλακτοβιομηχανία FrieslandCampina Hellas προχωρεί σε νέα επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο του ΝΟΥΝΟΥ στην Πάτρα. Η υλοποίηση της επένδυσης θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί εντός του 2019, ένα έτος-σταθμό για το ΝΟΥΝΟΥ που γιορτάζει φέτος τα 90 χρόνια παρουσίας του στην Ελλάδα.

Το επενδυτικό σχέδιο 2019 εντάσσεται στο πλαίσιο της αύξησης της παραγωγικής δυναμικότητας του εργοστασίου κατά 50%. Περιλαμβάνει επέκταση βιομηχανικών κτιρίων και εγκατάσταση νέου εξοπλισμού παραγωγής με τα αντίστοιχα συστήματα ελέγχου και αυτοματισμών, κυρίως στα στάδια επεξεργασίας και αποθήκευσης γάλακτος.

Με αφορμή την επένδυση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, Κωνσταντίνος Μαγγιώρος δήλωσε: «Το 2019 αποτελεί μία χρονιά – ορόσημο για την FrieslandCampina Hellas καθώς το αγαπημένο μας ΝΟΥΝΟΥ κλείνει 90 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που η σημαντική αυτή επέτειος θα επισφραγιστεί με μία νέα επένδυση της τάξεως τω ν5 εκατομμυρίων στο Πρότυπο Εργοστάσιό μας στην Πάτρα. Σε όλη μας την πορεία επενδύουμε σταθερά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, φροντίζοντας να παρέχουμε προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας στους καταναλωτές μας. Αυξάνοντας κατά 50% την παραγωγική δυναμικότητα του εργοστασίου μας εγκαινιάζουμε μία νέα εποχή για την εταιρεία μας και τα προϊόντα ΝΟΥΝΟΥ, δίνοντας την υπόσχεση να συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε γενιές και γενιές Ελλήνων».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Μαγγιώρος επιβεβαίωσε την πρόθεση της εταιρείας να εισέλθει στην αγορά της φέτας μέσω εξαγοράς. Παλαιότερα η εταιρεία μιλούσε με τη Δωδώνη αλλά όπως διευκρίνισε ο κ. Μαγγιώρος οι συζητήσεις δεν είχαν κατάληξη. Ερωτηθείς επίσης αν θα ενδιέφερε την FrieslandCampina να συμμετάσχει σε διαγωνισμό πώλησης της Δέλτα ο κ. μαγγιώρος απάντησε καταφατικά λέγοντας πως δεν τους ενδιαφέρουν όλα τα assets της Vivartia, αλλά μόνο τα γαλακτοκομικά της Δέλτα.

Το εργοστάσιο της Πάτρας

Το εργοστάσιο δημιουργήθηκε το 2004 και λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Η συνολική ετήσια παραγωγή του ανέρχεται σήμερα στους 75.000 τόνους γαλακτοκομικών προϊόντων, που μεταφράζονται σε 76 εκατομμύρια τεμάχια προϊόντων. Το εργοστάσιο παράγει τα γάλατα υψηλής θερμικής επεξεργασίας ΝΟΥΝΟΥ FAMILY, NOYNOYkid, Noulac, NOYΝOY CalciPlus, Choice, τις κρέμες γάλακτος NOYNOY και τη σειρά γιαουρτιών NOYNOY σε ποικίλες συσκευασίες και αποτελεί περιφερειακό κέντρο διανομής της εταιρείας για τη Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και μεγάλο μέρος της Μακεδονίας.
Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής Πάτρας συνολικής έκτασης 60 στρεμμάτων. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις καλύπτουν συνολική έκταση 13.000 τετραγωνικών μέτρων.

Ποια είναι η FrieslandCampina

Η FrieslandCampina Hellas ιδρύθηκε το 1983. Είναι μέλος της ολλανδικής συνεταιριστικής εταιρείας Royal FrieslandCampina που λειτουργεί από το 1871. Με τζίρο που ανέρχεται στα 12 δισ. ευρώ, η FrieslandCampina συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων στον κόσμο με 18.261 μέλη-κτηνοτρόφους, 23.769 εργαζόμενους, γραφεία σε 34 χώρες και εξαγωγές σε περισσότερες από 100 χώρες.