Ενα μεγάλο ξενοδοχείο «μαγειρεύει» ελληνικά

Ο κ. Andrea Ragotis ο νεαρός Ρώσσος επιχειρηματίας και δημιουργός του 5στερου ξενοδοχείου Miraggio στην Χαλκιδική μιλά  (σε άπταιστα ελληνικά) για την συνάντησή του με την Ντίνα Νικολάου:
«Περπατούσα μια μέρα στο Παρίσι και βρέθηκα μπροστά από ένα εστιατόριο που λεγόταν «Ευοί-Ευάν». Εγώ αρχαία ελληνικά δεν ξέρω, δεν καταλάβαινα τι σημαίνει, αλλά μπήκα για να φάω γιατί μού άρεσε το περιβάλλον. Έφαγα τόσο καλά που θέλησα να συγχαρώ τον σεφ. Που προέκυψε γυναίκα και μάλιστα η Ντίνα Νικολάου. Έτσι ξεκίνησε η γνωριμία μας και έτσι αποφάσισα ότι αυτό το είδος φαγητού θέλω για το ξενοδοχείο μου. Φαγητό ελληνικό μαγειρεμένο με ελληνικά προϊόντα.»  Η Ντίνα ανταπαντά ότι ενώ κατ’ αρχήν την ενδιέφερε πολύ να προσφέρει ελληνικό φαγητό σε διεθνείς πελάτες, έθεσε όμως και τους όρους της: Να γνωρίσει τους ανθρώπους της κουζίνας που θα δούλευε μαζί τους. Οταν τους γνώρισε αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί τους. Αποτέλεσμα ένα μεγάλο ξενοδοχείο θα προσφέρει από φέτος ελληνική κουζίνα μαγειρεμένη με ελληνικά προϊόντα και δη βορειοελλαδίτικα: Φέτα Αρναίας και μέλι Σιθωνίας και ελιές Χαλκιδικής και μύδια από το Εθνικό Πάρκο του Αξιού «ακόμη και μαύρο χοίρο» είπε χαρακτηριστικά η Ντίνα Νικολάου.

Ολ’ αυτά τα ενδιαφέροντα ακούσαμε χθες το βράδυ 11 Απριλίου, στο Ιδρυμα Κακογιάννη στην Πειραιώς όπου είμαστε καλεσμένοι σεφ και δημοσιογράφοι φαγητού, από την εταιρεία Cornwell, ιδιοκτήτρια μιας σειράς ξενοδοχείων μεταξύ των οποίων και το Miraggio. Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην αξιέπαινη προσπάθειά τους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.