Προετοιμασία 45′, Αναμονή 45′, Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα

Υλικά (για 4 μερίδες)
Για τα κεφτεδάκια
2 φλ. αλεύρι από ρεβίθια
1¼ φλ. νερό
½ κ.γ. μαγειρική σόδα
½ κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. ζάχαρη
¼ κ.γ. κύμινο
¼ κ.γ. τσίλι σε σκόνη, προαιρετικά
Μπόλικο ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
¾ φλ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
¼ φλ. πάστα κόκκινου κάρι (στα ράφια με τα έθνικ προϊόντα των σουπερμάρκετ)
¼ κ.γ. αλάτι
¼ φλ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο
2¼ φλ. γάλα καρύδας, χωρίς ζάχαρη
1½ κ.γ. ζάχαρη
¼-½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
3 κ.σ. χυμός λάιμ
½ φλ. φυλλαράκια κόλιαντρου, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)

Για την κινόα
500 γρ. κινόα
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, εκτός από το ελαιόλαδο, και τα ανακατεύουμε ώστε να γίνουν ένα μείγμα καλά ομογενοποιημένο. Το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Ρίχνουμε μπόλικο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ώστε να καλύπτονται οι κεφτέδες σχεδόν εξ ολοκλήρου και το τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα μέσα. Δεν ρίχνουμε πολλές για να έχουν χώρο οι ρεβιθοκεφτέδες να τηγανιστούν καλά. Μόλις χρυσίσουν ελαφρώς τους βγάζουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τους βάζουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν λίγο από το πολύ λάδι.
Σάλτσα: Ρίχνουμε σε μια πλατιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πάστα κάρι, ¼ κ.γ. αλάτι και το σπορέλαιο. Τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι, για 6-8 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη, το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας πού και πού μέχρι η ποσότητα της σάλτσας που θα μείνει να είναι περίπου 2 φλ. (20-30 λεπτά). Ρίχνουμε τα τηγανισμένα κεφτεδάκια στη σάλτσα και τα μαγειρεύουμε για 5-10 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα, ανακατεύοντας παράλληλα, τον χυμό λάιμ και το κόλιαντρο (αν θέλουμε).
Κινόα: Ξεπλένουμε την κινόα τρεις φορές σε πολύ ψιλό σουρωτήρι. Ρίχνουμε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα και βράζουμε εκεί την κινόα για 10-15 λεπτά. Τη σουρώνουμε και την απλώνουμε σε ένα ταψί. Την αφήνουμε εκεί μέχρι να γίνει χλιαρή (περίπου 15 λεπτά). Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τους κεφτέδες με την κινόα δίπλα και περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα των κεφτέδων.