Ο Ολυμπιακός, ο μεγαλύτερος αθλητικός οργανισμός της χώρας, δίνει τεράστια σημασία στην κοινωνική προσφορά, αποδεικνύοντας με πολλές δράσεις πως είναι στο πλευρό των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Η ομάδα του λιμανιού έχει ηγετικό ρόλο στην προσπάθεια για αντιμετώπιση μεγάλων προβλημάτων, έχοντας αναλάβει πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες με εντολή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Χρήζει ιδιαίτερης μνείας η σίτιση προσφύγων στο λιμάνι του Πειραιά για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως επίσης και η βοήθεια στους κατοίκους της Μάνδρας που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες του 2017.

Ο Ολυμπιακός έστειλε επίσης ένα ξεχωριστό μήνυμα σε όλο τον κόσμο μέσω της συνεργασίας του με την Unicef, συμβάλλοντας στον εμβολιασμό χιλιάδων παιδιών.

Κι αυτά είναι μερικά μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα της κοινωνικής προσφοράς της ομάδας του Πειραιά. Αυτό που είναι σίγουρο έχει να κάνει με την διαρκή προσπάθεια των ερυθρόλευκων να προσφέρουν στην κοινωνία και σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκδήλωση που διοργανώνει την Τετάρτη ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός, για τα άτομα με νοητική υστέρηση.

Μια πρωτοβουλία των ερυθρόλευκων και της γενικής γραμματέως του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, Χριστίνας Τσιλιγκίρη, η οποία μιλάει στο «10» για την συγκεκριμένη δράση, αλλά και για το γενικότερο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς των Πειραιωτών.

«Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος στον τομέα της προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και σ’ αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η εκδήλωση “Αθλητισμός και άτομα με νοητική υστέρηση”. Είναι μια πρωτοβουλία του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού, η οποία έχει πολύ μεγάλη σημασία και βοηθά στην ένταξη ατόμων με νοητική υστέρηση σε προγράμματα αθλητισμού» τονίζει η Χριστίνα Τσιλιγκίρη στο «10» και επισημαίνει πως έκανε την συγκεκριμένη πρόταση σε ευρωπαϊκά φόρα και έγινε αποδεκτή με ιδιαίτερη θέρμη.