Ελληνική σειρά

«Η επιστροφή»

ΑΝΤ1, 20.45

Το σχέδιο της Αθηνάς να σαγηνεύσει τον Πέτρο στέφεται με αποτυχία και ο Πέτρος διώχνει την Αθηνά από το σπίτι. Παράλληλα η Αννα εξοργίζεται με τη Βίκυ, όταν ανακαλύπτει ότι η Ευγενία είναι ψυχολόγος. Ο Πέτρος παίρνει στο κινητό του ένα μυστηριώδες μήνυμα από την Ελενα, ενώ ο Γιάνναρης βγάζει ένταλμα έρευνας για το κρησφύγετο της Βίκυς.

Ταινία κινουμένων σχεδίων

«Ο βασιλιάς των λιονταριών»

ALPHA, 21.40

Ο Σίμπα, ένα μικρό λιοντάρι, προορίζεται να γίνει ο μελλοντικός βασιλιάς της ζούγκλας μετά τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα του. Ομως ο θείος του Σκαρ, που επιβουλεύεται τον θρόνο, χειραγωγεί τον μικρό Σίμπα, πείθοντάς τον ότι ευθύνεται για τον θάνατο του πατέρα του, κι έτσι το μικρό λιοντάρι οδηγείται στην αυτοεξορία. Η προσωπική του περιπέτεια αποκτά άλλο νόημα, όταν στη ζωή του μπουν ο Τιμόν και ο Πούμπα, που ζουν σύμφωνα με το μότο «Hakuna Matata». Ωστόσο, ο Σίμπα θα έρθει κάποια στιγμή αντιμέτωπος με το παρελθόν του και τότε δεν θα αργήσει να ξυπνήσει μέσα του ο πραγματικός του εαυτός. (ΗΠΑ, 1994, 80′)

Ξένη ταινία

«Οζ: Μέγας και παντοδύναμος»

OPEN, 21.00

Ο Οσκαρ, ένας μάγος με αμφίβολη ηθική, μεταφέρεται με παράξενο τρόπο στη θαυμαστή Χώρα του Οζ. Πιστεύει ότι εκεί θα κερδίσει φήμη και περιουσία, μέχρι που θα συναντήσει τις μάγισσες Θεοντόρα, Εβανόρα και Γκλίντα. Οι μάγισσες δεν είναι πεπεισμένες ότι ο Οσκαρ είναι ο μεγάλος μάγος που όλοι περίμεναν. Διστακτικά ο Οσκαρ θα προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Χώρα του Οζ και οι κάτοικοί της. Χρησιμοποιώντας την εφευρετικότητά του, ο Οσκαρ μεταμορφώνεται στον μεγάλο και ισχυρό Μάγο του Οζ. Πρωταγωνιστούν οι Τζέιμς Φράνκο, Μίλα Κούνις, Ρέιτσελ Βάις, Μισέλ Γουίλιαμς. (ΗΠΑ, 2013, 120′)