Το γύρισαν οι… ασυνήθεις ύποπτοι! (2-1)

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, «προσέφερε» άλλες τόσες στον Ατρόμητο, βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Κουλούρη, αλλά με (πρώτα) γκολ των Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκη, έφερε τα πάνω κάτω.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε με τη φωτιά κόντρα στον Ατρόμητο. Αλλά δεν κάηκε. Κυρίως, λόγω της μεγάλης ποιότητας των ποδοσφαιριστών του, αλλά και της εξαιρετικής εμφάνισης στο δεύτερο ημίχρονο. Στο… δικό του ημίχρονο.

Τα πρώτα φετινά γκολ στο πρωτάθλημα από τους Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, από σπουδαίες σέντρες των Φορτούνη και Ποντένσε, αντίστοιχα, έλυσαν τον γρίφο και ανέτρεψαν το σκορ για τους Ερυθρόλευκους.

Οι οποίοι, αφού σπατάλησαν ένα τσουβάλι ευκαιρίες στο πρώτο 45λεπτο, αφού έχασαν τα… άχαστα, έκαναν… δώρο στον Κουλούρη το 0-1 και προσέφεραν κι άλλες ευκαιρίες στους παίκτες του Κάναντι, να κάνουν τη ζημιά. Ζημιά που αποφεύχθηκε και ο Ολυμπιακός συνεχίζει. Και όπου φτάσει.

Μάλλον μουδιασμένοι στα πρώτα λεπτά οι Ερυθρόλευκοι από τον τρόπο που επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του ο Νταμίρ Κάναντι κι από το γεγονός ότι οι Περιστεριώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, δεν μπήκαν με τη συνηθισμένη τους φόρα στο γήπεδο.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα μόλις στο 2ο λεπτό με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα (παρέμβαση του Σα και δοκάρι) και κοίταξαν κατάματα τους Πειραιώτες. Στο 13ο λεπτό ο Φορτούνης έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Μασούρα, ο οποίος με φοβερή ντρίμπλα έφερε την μπάλα στο αριστερό, σούταρε αλλά δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγερι.

Στο 15′ ο Μπρούνο πάσαρε στον Μάντσον, εκείνος από πλάγια θέση πλάσαρε, αλλά ο Σα στην κλειστή του γωνία μπλόκαρε την μπάλα. Στο 30′ ο Μπρούνο υποδέχθηκε τη μπάλα στα δεξιά μετά το λάθος του Γκιγιέρμε, έκανε ανενόχλητος το γύρισμα και ο Κουλούρης με δεξί πλασέ νίκησε τον Σα και έκανε το 0-1 για τον Ατρόμητο. Οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν και στο 43′ άγγιξαν την ισοφάριση με τον Ποντένσε να βρίσκει τον Φορτούνη στο 2ο δοκάρι, εκείνος να κοντρολάρει με το στήθος αλλά να μην τελειώνει τη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ισορροπίες άλλαξαν άρδην. Ο Ολυμπιακός ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του. Άρχισε να σφυροκοπά την αντίπαλη άμυνα και δεν άργησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Ντίας βρήκε δεξιά τον Φορτούνη, εκείνος έκανε τη σέντρα και ο Γκιγιέρμε με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Μέγιερι και ισοφάρισε 1-1 για τον Ολυμπιακό, με το πρώτο του ερυθρόλευκο τέρμα στο πρωτάθλημα (ο 15ος διαφορετικός σκόρερ του Ολυμπιακού στη Superleague).

Στο 57ο λεπτό ο Χασάν με διαγώνια πλασέ δεν κατάφερε να νικήσει τον Μέγερι που απέκρουσε εντυπωσιακά. Στο 75′ ο Ομάρ πάσαρε στον Ποντένσε, εκείνος έκανε την σέντρα από τα δεξιά στο δεύτερο δοκάρι και ο Μπουχαλάκης πέφτοντας έκανε το αριστερό πλασέ και νίκησε τον πορτιέρε του Ατρόμητου για το 2-1 της ομάδας του (σημειώνοντας το 1ο του γκολ στη Superleague).

Η πίεση των γηπεδούχων είχε αποδώσει καρπούς. Ο Ατρόμητος προσπάθησε να βρει το γκολ της ισοφάρισης αλλά δεν παρήγαγε αξιόλογες ευκαιρίες. Εν αντιθέσει με τους Ερυθρόλευκους και τον… Ποντένσε ο οποίος ξεκίνησε τα ζογκλερικά του αλλά δεν κατάφερε ούτε στο 85′ ούτε στο 87′ να μετουσιώσει σε γκολ τις εξαιρετικές του ατομικές ενέργειες.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.