«Καμπανάκι» έκρουσε ο Γιάννης Δραγασάκης προβλέποντας ότι το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει θα οξυνθεί και άλλο λόγω των τάσεων που διαμορφώνονται στην κτηματαγορά από το Airbnb και την μη παραγωγής στέγης. Και τάχθηκε υπέρ μιας συνολικής στρατηγικής αντιμετώπισης του φαινομένου παράλληλα με τις πολιτικές αντιμετώπισης των «κόκκινων» στεγαστικών δανείων, την επιδότηση ενοικίου, για την οποία είπε ότι δεν πρέπει να πρόσκαιρη, αλλά κυρίως μέσω της παραγωγής στέγης (μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και ΣΔΙΤ). Αναφέρθηκε δε σε προτεραιότητες όπως οι φοιτητικές εστίες κλπ. Μάλιστα η επισήμανση αυτή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, έγινε κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, για το οποίο είπε: «Θα το ψηφίσουμε, θα προχωρήσουμε και θα το δούμε στην πράξη και μπορούμε να επανέλθουμε», αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν μελλοντικά κάποιες βελτιώσεις. Πάντως τόνισε ότι η παρούσα ρύθμιση αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση «να εξυπηρετήσουμε τον δανειολήπτη να ξεμπερδέψει», όπως είπε.
Ο κ. Δραγασάκης επιβεβαίωσε τους αριθμούς που εμφάνισε η εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στην Βουλή κατά την ακρόαση των φορέων, σύμφωνα με τα οποία η ρύθμιση καλύπτει περίπου 150.000 δικαιούχους, περί το 75% των δανειοληπτών και αφορά 11 δισ. ευρώ. Εκτίμησε δε ότι η άνοδος των τιμών ακινήτων «είναι πολύ θετικός παράγοντας» για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων, ενώ επανέλαβε ότι η χώρα μας εμφανίζει τον υψηλότερο δείκτη «κόκκινων» δανείων στην Ευρώπη, κάτι που είναι βαρίδι για την οικονομία. «Δυστυχώς αν δεν βοηθήσουμε όλοι να λυθεί τότε θα είναι ανάχωμα στην συνολική ανάκαμψη της οικονομίας και της κοινωνίας», υπογράμμισε. Αναφερθείς στα βήματα που έχουν γίνει, είπε ότι από τα δάνεια του ΟΕΚ 81.000 (73%) μη ενήμερων, «έχει αντιμετωπιστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και είναι υπό έλεγχο», ενώ για τα δάνεια με εγγύηση του δημοσίου τόνισε ότι αφορούν τεράστια ποσά, και συνιστούν ένα περίπλοκο πρόβλημα το οποίο, όμως, «νομίζουμε ότι το έχουμε υπό έλεγχο», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται συνδρομή και από τις τράπεζες. Όσον αφορά τα δάνεια του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ανέφερε ότι «ευτυχώς έχει κάνει ευνοϊκές ρυθμίσεις», ενώ για τα επιχειρηματικά δάνεια επισήμανε την αξιοποίηση του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Σχετικά με την κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση για την ρύθμιση για την πρώτη κατοικία ότι υποχώρησε και συμβιβάστηκε, ο κ. Δραγασάκης διερωτήθηκε αν «υπάρχουν λύσεις που δεν θα συγκεράζεις απόψεις και θέσεις;». Και υπεραμύνθηκε της ρύθμισης λέγοντας ότι διευρύνει το φάσμα των δικαιούχων, σε αντίθεση με το νόμο Κατσέλη, ο οποίος βοήθησε αλλά τα κόκκινα δάνεια μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια (υπάρχουν 140.000 υποθέσεις εκκρεμείς). Όσον αφορά το όριο των 130.000 ευρώ που προβλέπεται, είπε ότι αν το υπόλοιπο δανείου κάποιου είναι 131.000 ευρώ δεν μπορεί να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις του νέου νόμου, αλλά σχολίασε: «Σε αυτή την περίπτωση δεν θα βρει ένα χιλιάρικο για να μπει στην ρύθμιση;». Ο κ. Δραγασάκης απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης αντέτεινε την αναγκαιότητα της «συμπαράταξης ευρύτερων δυνάμεων», σημειώνοντας πως «όταν έχεις απέναντί σου απόψεις που αντιδρούν, όσο ευρύτερο το φάσμα που υποστηρίζουν την ρύθμιση αυτή,
τόσο το καλύτερο», ενώ εκτίμησε ότι ο λαός θα ψηφίσει και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ, «όχι επειδή είμαστε αλάνθαστοι, βλέπει ότι κάνουμε λάθη και μερικές φορές ασυγχώρητα λάθη, αλλά ξέρει ότι αν υπάρχει ελπίδα είναι με τον ΣΥΡΙΖΑ».