Υλικά (για ένα βάζο 1 lt)
Για το ντρέσινγκ
1 κουτ. της σούπας μηλόξιδο
1/2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
1 κουτ. γλ. μέλι
2 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για τη σαλάτα
1 κουτ. της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους (προαιρετικά)
1 μικρό βιολογικό αγγούρι με τη φλούδα κομμένο σε μισοφέγγαρα
4 κ.σ. αρακά φρέσκο, ωμό ή βρασμένο λίγο στον ατμό (αν δεν είναι η εποχή του, τον αντικαθιστούμε με καλαμπόκι ή κάποιο όσπριο της αρεσκείας μας)
150 γρ. ψαχνό από ψητό ή βραστό κοτόπουλο χωρίς την πέτσα, σε κύβους (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το κοτόπουλο της προηγούμενης μέρας. Επίσης, μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα του κοτόπουλου αν επιθυμούμε)
1 αβγό βραστό, κομμένο σε φέτες
5-6 ντοματίνια ολόκληρα
1/2 κούπα σπανάκι μπέιμπι (ή μέχρι να γεμίσει έως πάνω το βάζο)
Διαδικασία
Ντρέσινγκ Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξίδι με τη μουστάρδα και το μέλι. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και τέλος αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο.
«Συναρμολόγηση»
Ελέγχουμε ότι το βάζο είναι καθαρό και στεγνό. Πρώτα βάζουμε το ντρέσινγκ, στη συνέχεια τις πιπεριές και από πάνω το αγγούρι. Συνεχίζουμε με τον αρακά, μετά με το κοτόπουλο, το αβγό, τα ντοματίνια και, τέλος, «σφραγίζουμε» με το σπανάκι. Κλείνουμε το βάζο.