Η Εθνική πόλο… έπνιξε και τους Ουκρανούς

Με εξαιρετική εμφάνιση η Εθνική συνέτριψε 24-5 την Ουκρανία στο τελευταίο της παιχνίδι στα προκριματικά του Europa Cup / World League – Μεγάλο ματς από τον Κωνσταντίνο Γκιουβέτση με επτά γκολ

Ο κύκλος των προκριματικών του Europa Cup / World League έκλεισε για την Εθνική υδατοσφαίρισης Ανδρών με ευρεία νίκη 24-5 επί της Ουκρανίας στο Χάρκοβο.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τερμάτισε στη δεύτερη θέση του β’ ομίλου, σε ισοβαθμία με την Ισπανία (που νίκησε την ίδια ώρα με 14-7 την Ολλανδία), έχοντας ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση για το final-8, απ΄ όπου θα προκύψουν και τα εισιτήρια για την τελική φάση του World League.

Η ελληνική ομάδα αγωνίστηκε στην Ουκρανία χωρίς πολλούς βασικούς παίκτες, αλλά η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο Κωνσταντίνος Γκιουβέτσης με επτά τέρματα, ενώ το ντεμπούτο του με τη Εθνική Ανδρών έκανε ο φουνταριστός της Γλυφάδας, Νίκος Παπανικολάου (ο MVP του περσινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος εφήβων).

Τα οκτάλεπτα: 1-6, 1-8, 2-7, 1-3

Οι συνθέσεις:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Ολεξάντρ Γεφτούσοκ): Νικόλσκι, Οσούκα, Μεμετίεφ, Γεβστράτοφ, Νταντιούρα 1, Κριβολάροφ 1, Αβράμοφ 1, Μπαζίνοφ, Γκουζάκοφ 1, Βοϊτένκο, Αλιεξίεβ 1, Κέτσεντζι, Μπάμπσκι.

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Πρέκας 1, Σκουμπάκης, Νικολαΐδης 1, Γκιουβέτσης 7, Καπότσης 2, Δερβίσης 3, Παπαναστασίου 1, Κάκαρης 1, Παπανικολάου, Αργυρόπουλος 3, Βλαχόπουλος 5, Τζωρτζάτος.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.