«Ομηρικοί» καυγάδες σημειώθηκαν κατά πληροφορίες στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ με κόντρες μεταξύ βουλευτών αλλά και γκρίνιες που προκάλεσαν την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα.
Η ατμόσφαιρα που επικράτησε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άκρως συγκρουσιακή με όλους να στρέφονται εναντίον… όλων.
Καββαδία κατά Μεγαλοοικονόμου, Πολάκης κατά Παπαγγελόπουλου και Καλογήρου, και κερασάκι στην τούρτα ο Σταύρος Κοντονής που μαζί με άλλους βουλευτές ζήτησαν να μην υπερψηφίσουν το άρθρο 32 για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά ο Ν. Βούτσης του έβαλε πάγο.
Θεοδώρα κατά Αννέτας
Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Καββαδία στρεφόμενη προς την Θ. Μεγαλοοικονόμου της είπε πως «πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο» (σ.σ. στον ΣΚΑΪ) και «να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle».
Τότε, η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου που το… πήρε προσωπικά, καθώς αισθάνθηκε ότι την «φωτογραφίζει» και, ούσα θιγμένη, υπενθύμισε ότι στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές ψηφοφορίες και, αν είναι, παραιτείται. «Γιατί με φωτογραφίζεις;» φέρεται να είπε η κυρία Μεγαλοοικονόμου στη κυρία Καββαδία, συμπληρώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει και αύριο αν είναι (σ.σ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση) και λέγοντας: «Με αναγκάζετε να πάω σπίτι μου και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος».
Στη «μάχη» παρενέβη και ο Π. Πολάκης, ο οποίος τόνισε ότι και με τον ίδιο αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούν. «Ο καθένας κουβαλάει φορτίο» σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, με την κυρία Καββαδία να εκρήγνυται διερωτώμενη: «Όπως εσύ και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά τότε που; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ που θα τα πω αυτά».
Πολάκης με Παπαγγελόπουλο
Τα πράγματα ηρέμησαν, όμως μόνο για λίγο, αφού δεν άργησε η επόμενη «κόντρα» ανάμεσα -και πάλι- στον Π. Πολάκη και τον Δ. Παπαγγελόπουλο. «Τι γίνεται υπουργέ με τη Δικαιοσύνη άλλες υποθέσεις τρέχουν και άλλοι όχι», φέρεται να είπε ο κ. Πολάκης με τον αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης να υπενθυμίζει τη φράση της Μ. Μπαζιάνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση αλλά όχι την εξουσία.
Μάλιστα, επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα του Ποινικού Κώδικα με τον κ. Καλογήρου να τονίζει ότι θα έχει σύντομα συνάντηση με τους τομεάρχες των υπόλοιπων κομμάτων. «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος», είπε ο ίδιος ενώ ο Σ. Κοντονής υπερθεμάτισε λέγοντας ότι και εκείνος είχε προσπαθήσει να κάνει αλλαγές αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική
Αφορμή για νέα αντιπαράθεση στάθηκε και το άρθρο 32 για την απεμπλοκή της διάλυσης της Βουλής από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ο Σταύρος Κοντονής πρότεινε να μην περάσει με αυξημένη πλειοψηφία το εν λόγω άρθρο και άρα στην επόμενη Βουλή να απαιτούνται 180 ψήφους. Αυτό σημαίνει ότι θα απαιτείτο να αποσυρθούν ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την πλειοψηφία. Δεν γίνεται να μην ψηφιστεί γιατί θα εκτεθούμε, φέρεται να απάντησε ο Ν. Βούτσης. Σύμφωνα με πληροφορίες κι άλλοι βουλευτές εξέφρασαν την ίδια άποψη.
Πάντως, εκνευρισμένη εμφανίστηκε και η Ν. Κασιμάτη, η οποία συγκρούστηκε με τον Ν. Βούτση για τη διαρροή του ψηφοδελτίου της. Μάλιστα, ζήτησε να εξαιρεθεί ο Βαξεβανάκης και ο Καραγιαννίδης από την επιτροπή των ψηφολεκτών, θεωρώντας προφανώς ότι εκείνοι το έδωσαν στη δημοσιότητα. Ο Πρόεδρος της Βουλή υποστήριξε ότι δόθηκε από την αντιπολίτευση.
Σε παρέμβασή του, ο Αλέξης Τσίπρας, προς το τέλος της συνεδρίασης, φέρεται να είπε,πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, όμως «έχουμε την πιο σκληροτράχηλη Κοινοβουλευτική Ομάδα» για να καταλήξει με νουθεσίες στους βουλευτές του: «Να μην τα γκρεμίσουμε όλα στο τέλος, να μην δώσουμε την ευκαιρία να μιλήσουν για συντριπτική ήττα».