«Περίπατος» του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανιώνιο

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα 96-71 τον Πανιώνιο και ήδη σκέφτεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Περίπατος» του Παναθηναϊκού κόντρα στον Πανιώνιο

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε εύκολα 96-71 τον Πανιώνιο και ήδη σκέφτεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε το αήττητο σερί του στην Α1, καθώς επικράτησε εύκολα με 96-71 του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και παρέμεινε πρώτος στην βαθμολογία.

Οι πράσινοι χρειάστηκαν ένα δεκάλεπτο να σοβαρευτούν, να σταματήσουν τα λάθη και να βάλουν το παιχνίδι στο δικό τους ρυθμό για να πάρουν τη νίκη. Τώρα πλέον ετοιμάζονται για τη σκληρή δοκιμασία με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας την προσεχή Παρασκευή.

Από την άλλη πλευρά οι Νεοσμυρνιώτες ήξεραν πως δεν έχουν πολλές πιθανότητες και προσπάθησαν από ένα σημείο και μετά να προετοιμαστούν για τα επόμενα και πιο σημαντικά παιχνίδια στην προσπάθειά τους για την παραμονή.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο ματς νωθρός και χωρίς διάθεση να παίζει άμυνα με τους παίκτες του μάλλον να έχουν μείνει σε… ρυθμούς Καρναβαλιού. Ο Πανιώνιος προσπάθησε να εκμεταλλευτεί όσο μπορούσε περισσότερο την κατάσταση αυτή με τα πολλά λάθη των γηπεδούχων. Ακόμα και ο Λάνγκφορντ πήρε τεχνική ποινή επειδή πέρασε στο παρκέ ως αλλαγή χωρίς να έχει δικαίωμα!

Την ίδια στιγμή και ο Πιτίνο έκανε πειράματα με τον Γκιστ τεσσάρι και τον Αντετοκούνμπο στην ίδια πεντάδα ένα σχήμα που δεν δούλεψε.

Οι Νεοσμυρνιώτες ήταν μέσα στο παιχνίδι μέχρι το 11’ (22-21), ενώ στη συνέχεια η είσοδος του Παπαπέτρου και του Καλάθη, έδωσε στον παναθηναϊκό τη δυνατότητα να βελτιώσει την αμυντική του λειτουργία.

Ξεκινώντας από εκεί λοιπόν οι γηπεδούχοι έβγαλαν αρκετούς αιφνιδιασμούς, ενώ με τον Παπαγιάννη να είναι κυρίαρχος στη ρακέτα βρήκαν λύσεις και από τη «φροντ λάιν».

Ετσι προηγήθηκαν με 52-29 στο 19’ και έβαλαν το… νερό στο αυλάκι, μια και η διαφορά κυμαινόταν γύρω στους είκοσι πόντους. Στην υπόλοιπη διάρκεια ο Πιτίνο, αλλά και ο Φραγκιάς έκαναν κάποιες δοκιμές ενόψει της συνέχειας με τους Νεοσμυρνιώτες πάντως να βγάζουν κάποιες καλές φάσεις με τους Μπέρι και Οστιν.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέμεινε στο σχήμα με τον Γκιστ τεσσάρι, μια και θέλει να δει πως λειτουργεί με την απουσία του Μήτογλου, ενώ από την άλλη πλευρά ο Τόμας ήταν και πάλι εξαιρετικός.

Μάλιστα δυο λεπτά πριν το τέλος πέρασε στο παρκέ και ο νεαρός Χουγκάζ, γιός του Κρις, ο οποίος σκόραρε και με δυο βολές μετά από φάουλ που του έκαναν οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους πράσινους νικητές με 96-71.

Από τον Παναθηναϊκό οι Τόμας (18π. 8/11διπ.), Παπαγιάννης (16π. 7ρ.) και Γκιστ (13π., 9ρ.) ήταν οι καλύτεροι, ενώ ο Βαγγέλης Σακελλαρίου ξεκίνησε βασικός και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης πήρε πάρα πολύ χρόνο.

Για τον Πανιώνιο προσπάθησαν οι Μπέρι (14 (3/13τριπ) και Παπαντωνίου (14π., 3/5τριπ).

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 52-32, 72-54, 96-71.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.