Ξένη σειρά

«Ντετέκτιβ Μέρντοχ»

ΕΡΤ2, 20.00

Ο Μέρντοχ ανακαλύπτει ότι η παιδική του φίλη Φρέντι Πινκ (Ροζ), που έχει γίνει ιδιωτική ντετέκτιβ, ενδέχεται να έχει εμπλοκή σε μια δολοφονία. Για να μάθει την αλήθεια, επιστρατεύει την τελευταία του εφεύρεση.

Ξένη ταινία

«Σουφραζέτες»

ΕΡΤ2, 22.00

Οι Σουφραζέτες υπήρξαν οι πρωτοπόρες του φεμινιστικού κινήματος. Ηταν εργαζόμενες γυναίκες που αναγκάστηκαν να παίξουν το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με ένα κράτος που τους συμπεριφέρθηκε με σκληρότητα και να καταφύγουν πια στη βία ως τη μόνη διέξοδο, έτοιμες να χάσουν τα πάντα στον αγώνα τους για ισότητα. Η Μοντ, μια μαχητική πλύστρα από το Μπέθναλ Γκριν του Λονδίνου, ενεργοποιείται στον αγώνα των Σουφραζετών. Η εμπλοκή της στο κίνημα τη φέρνει αντιμέτωπη με τον συντηρητικό κοινωνικό περίγυρο, αλλά κυρίως με τον άντρα της Σόνι. Ο αγώνας της για αξιοπρέπεια θα εμπνεύσει αμέτρητες γενιές γυναικών παντού στον κόσμο. Πρωταγωνιστούν οι Κάρεϊ Μάλιγκαν, Μέριλ Στριπ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Αν Μαρί Νταφ, Μπρένταν Γκλίσον, Σάρα Φίνιγκαν, Ντρου Εντουαρντς, Νάταλι Πρες, Μπεν Γουίσο. (Αγγλία, 2015, 119′)

Ελληνική ταινία

«Πολίτικη κουζίνα»

ALPHA, 22.50

«Τις ιστορίες του τόπου μας, για να μην τις ξεχάσουμε, τις βάζουμε μέσα στα φαγητά μας. Αλάτι που μπαίνει όπου πρέπει για να νοστιμέψει τη ζωή μας. Πιπέρι που είναι ζεστό και καίει, σαν τον ήλιο. Κανέλα που είναι και πικρή και γλυκιά, όπως όλες οι γυναίκες». Μια ταινία που μιλάει για ανθρώπους, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο που αγαπούσαν παρά τη θέλησή τους. Τραυματισμένοι και διωγμένοι από παντού, οι Κωνσταντινουπολίτες εκδιώχθηκαν από τους Τούρκους ως Ελληνες για να τους υποδεχτούν οι Ελληνες ως Τούρκους. Πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Χωραφάς, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Στέλιος Μάινας, Ρένια Λουιζίδου, Τάσος Μπαντής, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. (Ελλάδα, 2003, 101′)