Μυθική πρόκριση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η αγγλική ομάδα πήρε τεράστια νίκη – πρόκριση επί της Παρί στο Παρίσι με 3-1 και συνεχίζει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Με πέναλτι του Ράσφορντ στο 94′ προκρίθηκε η Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγραψε ιστορία στο Παρίσι καθώς η ομάδα του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ κατάφερε να πάρει μια τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουνάιτεντ επικράτησε εκτός έδρας της Παρί με 3-1 και προκρίθηκε στους 8 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, πετυχαίνοντας μια ιστορική ανατροπή καθώς στο πρώτο ματς είχε ηττηθεί με 2-0.

Η Γιουνάιτεντ έκανε αυτό που δεν περίμενε κανείς στο Παρκ Ντε Πρενς και άφησε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τους Γάλλους, με το εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Ράσφορντ στο 94′. Ένα πέναλτι το οποίο έδωσε ο Σκόμινα μετά από χρήση του VAR και ο Ράσφορντ έκανε το 3-1 χαρίζονας την πρόκριση στην ομάδα του. Ήταν μια βραδιά που σίγουρα θύμισε σε πολλούς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ από την Μπάρτσα στην Βαρκελώνη το 1999.

Τον τελικό απέναντι στην Μπάγερν όταν ο νυν τεχνικός της Μάντσεστερ είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις χαρίζοντας τη νίκη με 2-1 και το τρόπαιο στην ομάδα του. Θυμίζουμε πως η Μάντσεστερ έχανε μέχρι το 90′ 1-0, ισοφάρισε με τον Σέριγχαμ και πήρε την κούπα με γκολ του νυν τεχνικού της.

Η Μάντσεστερ παρατάχθηκε χωρίς δέκα παίκτες στην έδρα της Παρί, έχοντας ηττηθεί στο πρώτο ματς στο Ολντ Τράφορντ με 2-0. Τίποτε δεν έδειχνε πως οι Αγγλοι θα μπορούσαν να κάνουν το «θαύμα». Κι όμως το έκαναν καθώς κατάφεραν να εκμεταλλευτούν λάθη της άμυνας των Παριζιάνων.

Η βραδιά ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την Μάντσεστερ καθώς ο Λουκάκου άνοιξε το σκορ μόλις στο δεύτερο λεπτό της αναμέτρησης, στέλνοντας μήνυμα στην Παρί πως τα πράγματα δεν θα ήταν εύκολα για τους γηπεδούχους. Η Παρί κατάφερε πάντως ν’ απαντήσει στο 12′ με γκολ του Μπερνάτ κι έδειχνε να ανακτά τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Αυτό όμως μέχρι το 30′ όταν ο Μπουφόν έκανε μεγάλο λάθος (ασταθή απόκρουση σε σουτ του Ράσφορντ) και ο Λουκάκου έκανε το 2-1 για την Γιουνάιτεντ. Η αγγλική ομάδα ήταν ξανά για τα καλά στο κόλπο για την πρόκριση. Η Παρί είχε την μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Μπερνάτ στο 84′ για να ισοφαρίσει και να «κλειδώσει» την πρόκριση, αλλά τελικά η Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που χαμογέλασε.

Ο Ράσφορντ εκτέλεσε εύστοχα όπως προαναφέραμε το πέναλτι που έδωσε μετά από χρήση του VAR ο Σκόμινα (για χέρι του Κιμπεπέ) και η Γιουνάιτεντ πήρε το εισιτήριο της πρόκρισης.

 

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.