Ο προβληματικός και πάλι Ολυμπιακός, ζορίστηκε από τον αξιόμαχο Άρη, αλλά βρήκε λύσεις στον επιθετικό οίστρο του Τουπάν και την αστείρευτη ενέργεια του Γουέμπερ και δείχνοντας την εμπειρία του στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης επικράτησε με 76-67 των κιτρινόμαυρων.

Οι Ερυθρόλευκοι βρέθηκαν να προηγούνται με 16 πόντους, οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν το θαύμα φτάνοντας στο 69-65, όμως στο τέλος μίλησε η εμπειρία του Ολυμπιακού και το άγχος των Κιτρινόμαυρων για την ολική επαναφορά.

Πρώτος σκόρερ ο Άξελ Τουπάν με 17 πόντους, αλλά την παράσταση έκλεψε ο Μπριαντέ Ουεμπερ με 8 πόντους, 13 ασίστ και 8 ριμπάουντ, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης. Για τον Αρη ο Μποχωρίδης σταμάτησε στους 13 πόντους με τον Ντιαλό να ακολουθεί στους 10.

ΕΠΗΡΕΑΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 5 ΗΤΤΕΣ

O Ολυμπιακός ξεκίνησε με… φόρα, αφού παρά το 2-7, έτρεξε ένα 10-0 σερί με πρωταγωνιστές τόσο τον Ουέμπερ όσο και τον Βεζένκοφ.

Οι Ερυθρόλευκοι παρέμειναν σε αυτό τον ρυθμό, ο Παπανικολάου εκτόξευσε την διαφορα με ένα τρίποντο, με τους γηπεδούχους να φτάνουν το ματς γρήγορα στο 21-11. Ο Άρης έσφιξε λίγο παραπάνω την άμυνά του και προσπάθησε να πλησιάσει το σκορ. Το κατάφερε εν μέρει με Τολιόπουλο και τον Τζόουνς, με το ματς να φτάνει στο 21-16.

Ο Ολυμπιακός ανέβασε στροφές στο β δεκάλεπτο αρχικά με τον Πρίντεζη και στη συνέχεια με τον ΛεΝτέι πήρε επιθετικές πρωτοβουλίες και προηγήθηκε με 12 πόντους έπειτα από το τρίποντο του Βαγγέλη Μάντζαρη για το 33-21. Οι παίκτες του Καστρίτη εκμεταλλεύτηκαν απόλυτα τα μις ματς και μέσω του Κάιζερ έφερε το παιχνίδι στους τρεις πόντους (33-30). Το πρόβλημα… ανιχνεύτηκε από τον Μπλατ, η είσοδος του Ουέμπρ και του Βεζένκοφ ομόρφηναν την εικόνα των Ερυθρόλευκων, η άμυνα «σκλήρηνε και η διαφορά και πάλι ξέφυγε. Το δίποντο του Παπανικολάου μετά από άλεϊ ουπ του Ουέμπερ έκανε το 42-32, με τον Καστρίτη να σπεύδει για τα τάιμ άουτ βλέποντας το σκορ να ξεφεύγει.

Το ημίχρονο τελείωσε στο 48-36, με τον Αρη να στέκεται καλά απέναντι στους γηπεδούχους και να πραγματοποιεί μία αξιοπρεπέστατη εμφάνιση.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Οι παίκτες του Καστρίτη πέρασαν πεισμωμένοι στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο. Καλή αμυντική δουλειά και ο Μποχωρίδης, έδωσαν το δικαίωμα στους γηπεδούχους να πλησιάσουν στο 52-45 με τον Τουπάν να το παίρνει επάνω του και να σκοράρει μετά από περιπετειώδης προσπάθεια για το +9 (54-45).

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους σε κάθε σημείο της αναμέτρησης, ο Αγραβάνης πρόσφερε σκορ και ο Αρης βρέθηκε πίσω με 16 ποντους με το ματς να δείχνει εύκολο απόγευμα για την ομάδα του Μπλατ και επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα.

Το 65-49 ήταν το σκορ της τρίτης περιόδου, με τους φιλοξενούμενους πάντως να μην τα παρατάνε σε κανένα σημείο. Μάλιστα με ένα 6-0 και τον Τολιόπουλο για πρωταγωνιστή οι παίκτες του Καστρίτη μείωσαν σε 65-55. Ο Αρης έπαιζε ζώνη σε όλο το δεκάλεπτο και η επιλογή αυτή ήταν… σωτηρια για την ομάδα της Θεσσαλονίκης απέναντι στα ψηλά κορμιά του Μπλατ.

Ο Τζόουνς έριξε την διαφορά κάτω από τους 10 πόντους (67-59) και ο Τολιόπουλος πραγματοποίησε το 67-61. Οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν στο…θαύμα ο Τουπάν με μία βολή έκανε το 69-61, με τον Άρη να μειώνει σε 69-65 με προσπάθεια του Μποχωρίδη.

Ο Τουπάν ξεκόλλησε την ομάδα του με τρίποντο για το 72-67, οι παίκτες του Καστρίτη πήραν βιαστικά σουτ χωρίς καθαρή σκέψη και το αποτέλεσμα ήταν ο Μιλουτίνοφ με βολές να κάνει το 74-67. Μετά τις άστοχες προσπάθειες των φιλοξενούμενων ο Γκος έγραψε το 76-67, που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Περισσότερα σε λίγο…