Πρωτάθληµα Super League

Απόλλων Σµύρνης – Ολυµπιακός

ΕΡΤ1, 19.00

Ξένη σειρά

«Τaboo» ΕΡΤ2, 22.30

1814. Ο Τζέιμς Ντιλέινι που όλοι θεωρούσαν ότι είχε σκοτωθεί στην Αφρική πολλά χρόνια πριν, εμφανίζεται στο Λονδίνο, αλλαγμένος και στοιχειωμένος από το παρελθόν. Ο πατέρας του έχει πεθάνει και η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο με τη Γαλλία και την Αμερική. Είναι ο κληρονόμος της τεράστιας αυτοκρατορίας πλοίων του πατέρα του και η άφιξή του απειλεί να διαταράξει τα σχέδια της ετεροθαλούς αδελφής του Ζίλφα και του συζύγου της. Εξίσου όμως απειλούνται και οι πολιτικές φιλοδοξίες της παντοδύναμης εταιρείας Ανατολικών Ινδιών και του προέδρου της σερ Στιούαρτ Στρέιντζ.

Ξένες ταινίες

«Το κορίτσι που εξαφανίστηκε»
(Gone girl)
OPEN, 21.00

Ενας άνδρας (Μπεν Αφλεκ) ανακαλύπτει κάποιο πρωί ότι η γυναίκα του (Ρόζαμουντ Πάικ) έχει εξαφανιστεί. Αναστατώνεται, ανησυχεί και αρχίζει τις έρευνες. Το ίδιο και η αστυνομία, η οποία ανακαλύπτει μερικά παράξενα στοιχεία. Μήπως δεν τους λέει την αλήθεια; Μήπως κρύβει κάτι; Η ταινία βασίζεται στο best seller μυθιστόρημα της Τζίλιαν Φλιν. (ΗΠΑ, 2014, 135′)

«Κώδικας Da Vinci» (The Da Vinci code)

ΑΝΤ1, 22.45

Ενας διάσημος αμερικανός καθηγητής της Ιστορίας (Τομ Χανκς) καλείται στο Μουσείο του Λούβρου για να βοηθήσει στην εξιχνίαση των ακατάληπτων συμβόλων που άφησε πίσω του ο δολοφονημένος έφορος του Μουσείου. O Ρον Χάουαρντ έκανε μια συνεπή μεταφορά του μπεστ σέλερ του Νταν Μπράουν αλλά την ίδια ώρα υπέπεσε και στην παγίδα των τρομερών υπερβολών του. Ο Χανκς υποδύθηκε τον εδώ ήρωά του σε δύο ακόμη ταινίες βασισμένες σε μπεστ σέλερ του Μπράουν, τους «Πεφωτισμένους» και το «Ινφέρνο». Σκηνοθέτης του, ο Χάουαρντ. (ΗΠΑ, 2006, 143′)