Η Λίβερπουλ έχασε πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια της για κατάκτηση του τίτλου καθώς έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Έβερτον και η Μάντσεστερ Σίτι ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας ένα βαθμό διαφορά από τους reds. Αυτό μάλιστα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι τα τρία τελευταία ντέρμπι του Μέρσισαϊντ στο Γκούντισον Παρκ, έχουν ακριβώς την ίδια… κατάληξη. Λευκή ισοπαλία κι αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το πολύ μακρινό 1977.

Τα Ζαχαρωτά φαίνεται πως έχουν βρει τον τρόπο να απενεργοποιούν τη «μηχανή» του Γιούργκεν Κλοπ! Δεν είναι εύκολο αυτό να συμβεί. Μόλις τρεις ομάδες έχουν καταφέρει να κρατήσουν στο μηδέν την Λίβερπουλ φέτος στην Premier League. Η Σίτι, η Γιουνάιτεντ και η… Έβερτον.

Μάλιστα η τελευταία αυτή ισοπαλία (0-0), στοιχίζει πολύ παραπάνω στους Reds που ήθελαν τη νίκη πάση θυσία για να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Η μόνη που επωφελήθηκε τελικώς από το αποτέλεσμα του ντέρμπι ήταν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα που έμεινε στο ρετιρέ της βαθμολογίας και στο +1 από τους έτερου διεκδικητές του τίτλου.

Εβερτον (Μάρκο Σίλβα): Πίκφορντ, Κιν, Ζουμά, Κόουλμαν, Ντιν, Γουέγ, Σνάιντερλιν (76′ Αντρέ Γκόμες), Σίγκουρντσον, Μπερνάρντ, Γουόλκοτ (60′ Ριτσάρλισον), Κάλβερτ-Λιούιν (74′ Τοσούν)

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Αλισον, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Αλεξάντερ-Αρνολντ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ (62′ Μίλνερ), Μανέ (84′ Λαλάνα), Οριζί (62′ Φιρμίνο), Σαλάχ.