Ελληνική σειρά

«Ελα στη θέση µου», ALPHA 20:00

Ο Αχιλλέας μαθαίνει την αλήθεια για την εγκυμοσύνη της Ρενάτας και η Μίκα βλέπει μπροστά της τη Φαίη να φιλάει τον Βλάση. Ο Μίμης πληγώνεται από την πλάκα που έχει στήσει σε βάρος του η Ισμήνη και ο Δαμιανός βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο με τη Ζωγραφιά που αφήνει τη Σύλβια ξερή στην κυριολεξία. Πώς θα αντιδράσει ο Βλάσης όταν μάθει ότι η Φαίη ζητάει την επιμέλεια του παιδιού;

Ξένες ταινίες

«Τζέιμς Μποντ, πράκτωρ 007 εναντίον δόκτορος Νο», ΕΡΤ2 22:30

Ο κόσμος κάνει τη γνωριμία του βρετανού μυστικού πράκτορα 007, Τζέιμς Μποντ. Η Υπηρεσία τον στέλνει στην Τζαμάικα για να ερευνήσει τον θάνατο ενός άλλου πράκτορα και της γραμματέως του. Ξεσκεπάζει τη συνωμοσία του Δρος Νο, μιας εγκληματικής μεγαλοφυΐας που εκβιάζει την Αμερική, χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό που μπορεί να αλλάξει την τροχιά των πυραύλων, οι οποίοι εκτοξεύονται από το Κέιπ Κανάβεραλ. Πρωταγωνιστούν οι Σον Κόνερι, Ούρσουλα Αντρες, Τζακ Λορντ, Τζόζεφ Γουάιζμαν, Μπέρναρντ Λι, Αντονι Ντόσον, Λόις Μάξγουελ. (Αγγλία, 1962, 110′)

«Μνημείων άνδρες», STAR 23:00

Βασισμένη σε αληθινή ιστορία, η ταινία αφηγείται τη δράση μιας επίλεκτης ομάδας ανθρώπων, οι οποίοι κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έπρεπε να διασώσουν κλεμμένα καλλιτεχνικά αριστουργήματα από τα χέρια των Ναζί και να τα επιστρέψουν στους νόμιμους κατόχους τους. Κι αν αυτή η αποστολή φαντάζει αρχικά εντελώς αδύνατη, γίνεται ακόμα πιο δύσκολη αν σκεφτεί κανείς πως η συγκεκριμένη ομάδα αποτελείται από διευθυντές μουσείων, επιμελητές εκθέσεων και ιστορικούς τέχνης. Αυτοί οι άνθρωποι της τέχνης μπορεί να γνωρίζουν τα πάντα για τον Μικελάντζελο, ωστόσο δεν έχουν την παραμικρή ιδέα από όπλα. Πρωταγωνιστούν οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Ματ Ντέιμον, Μπιλ Μάρεϊ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζον Γκούντμαν.