Τροπολογία ΝΔ για στήριξη πλημμυροπαθών σε Χανιά-Ρέθυμνο

Αναμένεται απόφαση του ΥΠΟΙΚ - Η ΝΔ προτείνει οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση που επλήγη

Τροπολογία για έκτακτα μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών των Χανίων και του Ρεθύμνου, κατέθεσε στην Βουλή η ΝΔ.

Δείτε εδώ την τροπολογία

Μάλιστα με αφορμή την πρωτοβουλία αυτή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλας έκανε γνωστό ότι σε επικοινωνία που είχε με αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών ενημερώθηκε ότι ετοιμάζεται σχετική απόφαση για την στήριξη των πληγέντων χωρίς ωστόσο να εξειδικεύσει τα μέτρα που επεξεργάζεται το ΥΠΟΙΚ.

Πάντως η ΝΔ κατέθεσε την τροπολογία η οποία, όπως ενημέρωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Ν. Δένδιας, ετοιμάστηκε κατ’ εντολή του προέδρου του κόμματος Κυρ. Μητσοτάκη και προβλέπει χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης στους πληγέντες ύψους 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση, ενώ ειδικά για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες 6.000 ευρώ.

Επίσης, προτείνεται η χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης 10.000 ευρώ στο σύζυγο θανόντος από τις πλημμύρες, μηνιαία οικονομική ενίσχυση με την μορφή επιδόματος προς τα προστατευόμενα τέκνα θανόντων ύψους 1.000 ευρώ, παράταση υποβολής φορολογικών δηλώσεων και άλλες φορολογικές και ασφαλιστικές ρυθμίσεις καθώς και αναστολή των μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.