Στον απόηχο της υπόθεσης Πολάκη και ενώ συζητείται στην Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για την θέσπιση ελάχιστων κανόνων του δικαιώματος του τεκμηρίου αθωότητας κατά την ποινική διαδικασία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος καταφέρθηκε κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας λέγοντας ότι είναι «εργαστηριακό παράδειγμα υπουργού που παραβιάζει συστηματικά το τεκμήριο αθωότητας και αποτελεί το υπόδειγμα δράστη τέτοιων παραβάσεων που οδηγούν σε καταδίκη του δημοσίου και αποζημίωση».

Επίσης τον κατηγόρησε ότι «στοχοποιεί πρόσωπα, δολοφονεί χαρακτήρες, προαναγγέλλει διώξεις και λέει ότι γνωρίζει προστατευόμενους μάρτυρες», υπαινισσόμενος ότι έχει εσωτερική πληροφόρηση.

Μάλιστα είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Μ. Καλογήρου ότι «ενώ τον φέρατε με αυτό τον καλό σκοπό ως παράδειγμα παραβάτη ασεβούς του τεκμηρίου αθωότητας, εκείνος προχώρησε σε ομολογίες σε βαθμό κακουργήματος που είναι ακόμα και αυτόφωρο αδίκημα και τώρα έχουμε τα πρακτικά ως απόδειξη ομολογίας για έναρξη της εισαγγελικής έρευνας».

Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος για τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, όσα είπε στην Βουλή συνιστούν «συνομολόγηση γιατί δεν έκανε χρήση ούτε καν χρήση του δικαιώματος της σιωπής καθώς δεν έχει αντιληφθεί την σημασία που έχουν αυτές οι ποινικές και πολιτιστικές για το κράτος δικαίου αξίες για την προστασία του τεκμηρίου της αθωότητας».

Κατηγόρησε δε και τον ίδιο τον Αλ. Τσίπρα ότι «παραβιάζει ο πρωθυπουργός συστηματικά το τεκμήριο αθωότητας όταν αναφέρεται σε πολιτικούς αντιπάλους αλλά και απλούς πολίτες» καθώς η κυβέρνηση «δεν έχει αίσθηση της διάκρισης των εξουσιών και θεωρεί ότι η Δικαιοσύνη είναι εργαλείο της μέσω συγκεκριμένων υπουργών που τραμπουκίζουν εναντίον της».